Bilgisayar oyunlarında kalın üstkolları ve geniş omuzları olan süper kahramanlarla oynayanlar, bir değerlendirmeye göre özdeğerlerine zarar veriyorlar. İddia, Kansas State Universitydeki bir araştırmacıdan geldi.

"Warhammer Online" gibi bilgisayar oyunlarında kas yığını bir azman yerine normal yapılı bir kahraman seçen oyuncular, bununla kendilerine iyilik yapıyorlar denebilir. En azından Kansas State Universityde psikoloji profesörü olan Richard Harrisin iddiası bu istikamette. Harris oyun kahramanları bağlamında erkek ve kadın oyuncuların özbilincini araştırmış.

Profesör, kadın ve erkek deneklere vücut hisleri ve kendilerini takdirleri hakkında bazı soruları cevaplattırdı. Kadın katılımcılar bunun akabinde takribi 15 dk. sahil voleybolu, erkeklerse WWF Wrestlemania 2000 oyunuyla meşgul edildiler. Her iki oyunda da gerçek hayatta pek rastlanmayan vücutları olan karakterlerle oynanıyor; sahil voleybolcu oyun karakterleri playboyvari hatlara, 3D Wrestlerdeki karakterlerse geniş omuzlara ve kalın kollara sahip.

Oyundan sonra katılımcılar aynı soru kağıdını tekrar doldurdular. Bu esnada, daha ikinci safhada bile kendilerini birinci sefere göre çok daha negatif değerlendirdikleri açığa çıktı. Harris tetkiği hakkında; bunun böylesine kısa zamanlı etki göstermesi şaşırtıcıydı. dedi. Bu tür bozuklukların, film, dergi ve oyunlardaki sözde örneklerin yol açtığı ve genç hanımlardaki zayıflama müptelalığı sorununa paralel olarak erkeklerde de artış gösterdiğine dikkat çekildi.