Geçtiğimiz sene Indiana Jones'in iptal edildiğine dair dedikodular başgöstermişti. 2006 senesinde duyurulan oyundan bugüne kadar pek bir şey görmek nasip olmadı. LucasArts ise bu haberleri yalanlayıp yapımın firma dahilindeki bir ekip tarafından geliştirilmeye devam ettiğini bildirdi.

Yedi ay sonra hâlâ daha hayat belirtisi yokken arkeoloğumuzun hayaleti söylentileri tekrar şahlandırdı: IGN, aralarında LucasArtsın da bulunduğu birçok kaynaktan oyunun iptal edildiğini öğrendiğini açıkladı. Bu güne kadar projede çalışan geliştiriciler başka çalışmalara dağıtılmışlar.

IGNnin bu iddiasından sonra resmi bir açıklama istenmesi üzerine gayet çiğ bir cevap veren üretici söylenti ve spekülasyonları yorumlamak istemediklerini belirtti. Joystiq adlı web sitesindeyse daha çok bilgiye ulaşılabilmiş ve şu tekzipvari cevap yayımlanmış:

LucasArts, Indiana Jones üzerine çalışmaya devam ediyor. Hayranların oyun hakkında hararetle yeni bilgiler beklemekte olduğunun farkındayız, fakat emin olun: Detaylar gelecek.