Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Işın Kılıcı Dövüş Teknikleri (Videolu)

  1. #1
    Usta Oyuncu

    Üyelik tarihi : Jul 2009
    Mesajlar : 1.264
    Tecrübe Puanı 25
    Tecrübe Puanı Gücü : 26

    Standart Işın Kılıcı Dövüş Teknikleri (Videolu)



    Teknikler

    Işın Kılıcı dövüşlerinde tam olarak yedi dövüş stili bulunmaktadır. Her stil belli jedi lar tarafından kullanılmakta ve kendi öğrencilerine aktarılmaktadır. Bu yedi stil hakkında bilgi verirsek;

    1. Shii-Cho :

    Bir ufaklığın (youngling) ilk eğitimine başladığında bir Jedi ustası tarafından bu stil öğretilir. Örneğin ATOC’de Yoda’nın ufaklıkları eğittiği sahnede bu stil’den örnekler görülmektedir.

    Bu stildeki hareketlere bakacak olursak;

    - Saldırı : Vücudun farklı noktalarına seri şekilde.
    - Korunmak : Vücudun belli noktalarına gelebilecek hamleleri bloklayarak savurmak
    - Vücut hedef noktaları (1- Kafa, 2-Sol omuz,3 -Sağ omuz, 4-Sırt,5-Sol ayak, 6-Sağ ayak)
    - Hıza dayanan eğitim alıştırmaları

    Bu stil Kit Fisto ve Stass Allie tarafından bilinmektedir. Ayrıca Kit Fisto bir Shii-Cho ustasıdır. Fakat bu tekniği kullanmasına rağmen Darth Sidious’a yenildi. Shii-Cho tekniği daha çok lazerlere karşı daha etkindir. Fakat teke tek ışın kılıcı düellolarında ve Güç kullanımlarında yeterli kalmamaktadır. Gücünün kaynağını basit bir teknik olmasından almaktadır.

    Bilinen Kullanıcılar : Kit Fisto, Stass Allie, Ufaklıklar (çömezler –younglings)

    Shii-Cho Dersi İzlemek İçin Tıkla

    2. Makashi :

    Bir ışın kılıcı dövüş tekniği olarak Shii-Cho’dan sonra gelmektedir. Karşılıklı ışın kılıcı düellolarında tercih edilmektedir. Çok zarif, güçlü ve dikkat isteyen bir tekniktir. Kullanıcısına az bir çaba sarf ederek savunma ve saldırma imkanı vermektedir. Bu stil savunmaya, vuruşlara, hafif dürtmelere ve rakibin bir bölgesini kesmeye yönelik hareketlere dayanır.

    Bu stil yine lazer ateşlerine karşı da etkilidir. Klon Savaşlarına yakın zamanlarda Jedi Düzeni nadiren de olsa bu teknik konusunda eğitim verilmesini kararlaştırdı. Jedi ustaları bir Jedi’yın hayatı için bu tekniğin öğrenilmesinin yarar sağlayacağını ileri sürdüler. Ayrıca Makashi tekniği eski çağlardan beri lazerlerin henüz ortaya çıkmadığı, çeşitli diğer dövüş aletlerinin kullanıldığı zamanlarda da oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyordu.

    Bu tekniğin en bilinen kullanıcısı tekniği daha da geliştiren Kont Dooku’dur. Diğer adıyla Darth Tyrannus. Dooku, Makashi’yi geliştirerek buna hazırlıksız olan jedi lara karşı kullanmıştır. Bu tekniğin diğer bir adı da “Kılıçların Dansı “dır. Kont Dooku geliştirdiği bu tekniği Ayrılıkçı General Sev’rance Tann ve General Grievous’a da öğretmiştir.

    Bilinen Kullanıcılar : Kont Dooku/Darth Tyrannus, Exar Kun, Sev’rance Tann, General Grievous, Assajj Ventress.

    Gerçek Hayattan Makashi Örneği İçin Tıkla
    Makashi Tekniğini Gösteren Video için tıklayın

    3. Soresu :

    Obi_Wan Kenobi, Darth Maul’u yenilgiye uğrattıktan sonra bu teknik üzerinde yoğunlaşmış ve geliştirmiştir. Bu teknik temel olarak lazer teknolojisine uyum sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Çünkü önceden bazı durumlarda Jedi’lar lazer silahları kullanmak durumunda kalıyorlardı. Bu da düzen içinde pek hoş karşılanmıyordu. Bu yüzden Jedi’lar kendilerini savunmaya yönelik bir method oluşturmak zorundaydılar. Dolayısıyla bunu kullanan bir jedi üzerine gelen lazer ateşlerine kolayca savurabilir ve kendisini koruyabilir bir hale geldi.

    Bu teknik ayrıca vücuda çok yakın olabilecek ateşlerde az bir enerji sarf ederek yakın koruma sağlama imkanı da tanıyordu. Ancak bu tekniğin bir zayıf noktası vücudun belli bazı bölgelerini saldırılara maruz bırakmasıydı. Soresu öğreticileri düşmanları yorulana veya bir hata yapana kadar savunmada kalırlar sadece gerekli gördükleri durumlarda saldırıya geçerlerdi.

    Bilinen Kullanıcılar : Obi-Wan Kenobi, Luminara Unduli, Bariss Offee

    Soresu Eğitimi izlemek için tıkla

    SoresuTekniğini Gösteren Video için tıklayın

    4. Ataru :

    Fiziksel olarak yapılması mümkün görülmeyecek derecede akrobatik hareketleri içerisinde barındıran bir dövüş stilidir. Eski Cumhuriyetin son yüzyıllarında geliştirilmiştir. Qui-Gon Jin ve Yoda bu stilin ustalarıdır. Darth Maul ve Dooku ile yaptıkları düellolarda bu stili kullanmışlardır. Ancak Qui-Gon’ın, Maul olan düellosunda bu stil pek bir işe yaramadı. Obi-Wan da bunu fark edip Ataru eğitiminden vazgeçti. Dooku ve Anakin ile yaptığı düellolarda Ataru’yu asla kullanmadı. Ataru’nun bilinen kullanıcılarından birisi de Aayla Secura’dır. Kendisine de Quinlan Vos öğretmiştir. Palpatine ise bu tekniğin kılıç sallama ve saplama hareketlerini içine alan bir Sith formasyonunu oluşturmuştur. Ayrıca Cin Drallig de Tapınak baskını sırasında Anakin Skywalker’a karşı bu tekniği kullanmış fakat yine de başarılı olamamıştır.

    Ataru kullanıcıları akrobatik hareketlerini Güç kullanımı ile de desteklemektedirler. Temel olarak bu hareketler eğirme, zıplama, hızlı şekilde koşma şeklindedir. Bu teknik akrobatik hareketlere bağlı olarak olağanüstü refleks ve fiziksel bir kuvvet gerektirmektedir. Bu teknik bir Jedi Ustasına Güç ve fiziksel kuvvet ile birlikte yaşının üstünde hareketler sergileme imkanı tanımaktadır. Bu teknik teke tek dövüşlerde etkili olmakla birlikte birden fazla düşmana karşı yapılan çarpışmalarda kullanıcıyı saldırılara açık bırakmaktadır. Özetle, bir düello sırasında Ataru kullanmak akıllıcadır. Fakat açık çarpışmalarda hayır. Jedi Ustası Yoda bu tekniği Gücün yardımıyla destekleyerek başarıyla kullanmaktadır.

    Bilinen Kullanıcılar: Yoda, Qui-Gon Jin, Aayla Secura, Quinlan Vos.

    Ataru Tekniğini Gösteren Video için tıklayın

    5. Shien / Djem So :

    Biraz daha ofensif hareketleri tercih eden Soresu kullanıcıları tarafından geliştirilmiş bir tekniktir. Anakin Skywalker’ın kullandığı tekniktir. Luke Skywalker ve Plo Koon da bilinen kullanıcılar arasındadır. Yine Agen Kolar’da büyük faydasını gördüğü için bu tekniğe başvurmuştur. Shien / Djem So, Soresu tekniğine dayalı bazı savunmaya yönelik hareketleri de içerisinde barındırmaktadır. Fakat yine de bazı farklılıkları da bulunmaktadır. Örneğin Soresu kullanıcıları lazer ateşlerinin yönünü değiştirirlerken, Shien kullanıcıları üzerlerine gelen lazer ateşlerini ters yönde düşmana geri gönderebilmektedirler. Kullanıcıya ayrıca Makashi savunma tekniklerini de kullanarak saldırırken savunma yapma imkanı da tanımaktadır. Bu tekniğin içerisinde genel olarak saldırı, geniş dönüşler, tam güçle vuruş hareketleri yer almaktadır. Shien’in agresif felsefesi bazı Jedi’lar tarafından onaylanmamaktadır.

    Darth Vader bu tekniğin tek elle savunma ve saldırı pozisyonlarını içerisinde barındıran bir şeklini geliştirmiştir.

    Bilinen Kullanıcılar: Anakin Skywalker / Darth Vader, Luke Skywalker, Plo Koon, Agen Kolar.

    Djem so tekniğini gösteren video için tıkla
    Djem so tekniğini gösteren başka bir video için tıkla

    6. Niman :

    Klon Savaşları ve Büyük Jedi Katliamı döneminde kullanılan standart bir dövüş stiliydi. Bu dövüş stiline “Diplomat’ın Şekli” adı verilirdi. Geonosiste öldürülen bazı jedilar savaş sırasında bu stili kullandılar. Aslında Niman dövüş stilini kullanan jedi’ların tümü, bu tekniğin bilinen kullanıcılarından birisi olan Coleman Trebor’da dahil olmak üzere Geonosis Savaşında öldü. Jedi Ustası Jango Fett’in seri lazer ateşlerine karşı dayanamadı. Niman stili, tüm ışın kılıcı dövüş stillerini dengelemek üzere geliştirilmiştir.

    Bilinen Kullanıcılar: Geonosis Savaşında ölen jedilar.

    Niman tekniğini gösteren video için tıkla

    7. Juyo :

    Eski cumhuriyet döneminde Klon Savaşlarından önceki 4000 yılda geliştirilen fakat tamamlanamayan bir tekniktir. Jedi Ustası Mace Windu bu sitile sonradan Vapaad dövüş stilini de ekleyerek tamamlamaya çalışmıştır. Juyo stili tamamıyla mükemmel bir odaklanma, yüksek derecede yetenek ve diğer dövüş stillerini bilmeyi gerektirir. Sadece üç Jedi bu teknik konusunda ustalaşmıştır. Mace Windu, Depa Billaba ve Sora Bulq. Sora Bulq, Windu’nun Vapaad’ı geliştirmesine yardım etmiştir. Plo Koon da bu teknik üzerinde ustalaşmaya çalışmış fakat sonradan çok tehlikeli olacağına karar verip bırakmıştır.

    Standart olarak Juyo içerisinde hızlı ve zarif hareketler, kuvvetli darbeler bulunur. Mace Windu ise buna Vapaad’ı ekleyerek Güç kullanımı ve tüm güçle saldırı şeklinde geliştirmiştir. Normal bir Juyo Vapaad’dan çok daha kolay ve hızlı bir şekilde öğrenilebilmektedir. Ancak standart Juyo Vapaad kadar güçlü değildir. Vapaad’ın da kullanan kişiyi karanlık tarafa düşürme riski bulunmaktadır.

    Güç kullanımlı zıplama ve hareketleri içeren çok geliştirilmiş tekniklerle kombine edilmiş bu tekniği kullanmak biraz cesaret istemektedir. Juyo, Ataru gibi akrobatik hareketleri içinde barındırmaz. Fakat rakip tarafından önceden anlaşılamayacak bazı teknik hareketleri kapsamaktadır.

    Bu teknik duygusal ve fiziksel hareketler, oldukça fazla kontrol, tamamen ustalaşma ve olağanüstü güç gerektirmektedir. Ayrıca Vapaad ile geliştirilen Juyo içinde saldırı hamlelerinin içinde öfke ve karanlıkta bulunur. Sadece Mace Windu, Vapaad’ı ustalığı ve aydınlık tarafın üzerinde tümüyle yoğunlaşması sayesinde karanlık tarafa düşmeden başarıyla kullanabilmektedir. Darth Maul da savaşçı hünerlerini ekleyerek bu stilin kendince bir şeklini geliştirmiş ve kullanmıştır. Vapaad karanlık taraf ile dövüşlerde kullanıcıya tek bir pozisyon hakkı tanır. Kullanıcı ustalaştığında ise karanlık tarafa düşme riskini en aza indirebilir. Dolayısıyla eğer Mace Windu Vapaad üzerinde ustalaşmasaydı Dart Sidious’u düelloda yenemeyebilirdi.

    Diğer Işın Kılıcı Dövüş Stilleri

    Sokan

    Büyük Sith Savaşı sırasında eski jedi şövalyeler tarafından geliştirilmiştir. Sokan, Ataru’nun kinetik hareketleriyle birlikte değişkenliğe izin veren taktikleri içinde barındırır. Sokan, rakibin hayati önem arz eden bölgelerine yönelik hızlı ışın kılıcı hamlelerine ilaveten hızlı taklalar ve hareketleri de kapsar. Kullanıcılar Sokan teknikleriyle geliştirilmiş savaş kursları sırasında rakiplerinin dayanıksız bölgelerine hamle etme yönünde eğitim alırlar. Obi-Wan, Anakin ile yaptığı düello sonucu onun elini ve ayaklarını keserken Sokan’dan yararlanmıştır.

    Anakin vs Obi-Wan'ın düellosunu izlemek için tıkla

    Shien


    Shien bir Jedi’ya ışın kılıcını yatay bir şekilde tutma imkanı tanır. Bir saplama hareketi, önce rakibin yumruklanarak etkisiz hale getirilmesi sonrasında hızlı bir dönüşle rakibe kılıcın saplanmasıyla sonuçlanır. Adi Gallia bu tekniğin kendine göre bir stilini geliştirmiştir. Işın kılıcını yatay tutmak yerine dikey olarak tutmayı tercih etmiştir.

    Shien tekniğini gösteren video için tıkla

    Jar’Kai / Niman

    Bu teknik bir jedi’yın iki ışın kılıcı kullanarak dövüşmesini sağlar. Anakin Skywalker Geonosis’te Dooku’ya karşı bu tekniği kullanmıştır. Kılıçlardan biri saldırı amaçlı kullanılırken diğeri savunma amaçlı kullanılır. Çoğu jedi bu teknik üzerinde bilgisi geliştirmişken, çok azı bu teknik üzerinde ustalaşmıştır. Sera Keto, Sora Bulq, Assajj Ventress, Komari Vosa, Joclad Danva bilinen kullanıcılardır.

    video1
    video2
    video3
    video4

    Zero

    Felanil Bask tarafından kullanılan sonrasında Yoda tarafından geliştirilen ışın kılıcı dövüş bilgisinin temelidir. Zero stilinin hüneri aktive edilmemiş bir ışın kılıcında yatmaktadır. bir şeyin doğruluğunun ve yanlışlığının anlaşılmasının ardında yatan bilgi, anlayış ve bilgelik düşüncesi Güc’ün yollarında yetenekli, zorbalıktan yoksun, Zero tekniğini kullanma gereksinimi duyan bir Jedi’yın düşüncesini içermektedir.

    Dun Möch

    Sithlerin bir ışın kılıcı dövüş prensiplerini kullanarak mümkün olduğu derecede rakibin ruhuna hükmetme amacıyla geliştirdikleri bir tekniktir. Dun Möch içerisinde rakip ile alay etme, kahkaha atma ve şakalaşma şeklinde rakibi zayıf bırakan ve şüpheye düşürmeye yönelik hareketleri kapsamaktadır. Teknik içindeki diğer hareketler ise Güç kullanarak rakibi fırlatma, Dövüş sırasında rakibin üzerine ağır eşyaları atma gibi rakibin dengesini ve koordinasyonunu bozmaya yönelik hareketlerdir. Darth Vader Bespin’de Luke Skywalker’a karşı bu tekniği kullanmıştır. Bu tekniği sık kullanan kişi ise Kont Dooku’dur özellikle bu tekniği Anakin ve Obi-Wan’a karşı Görünmez El’de kullanmıştır. Obi-Wan’ı tekniğin fiziksel hareketleriyle saf dışı ettikten sonra Anakin Skywalker ile dalga geçerek, sözle kafasını karıştırmaya çalışmıştır.

    Obi-Wan Kenobi & Anakin Skywalker Vs Count Dooku

    Saber Throw

    Sithlerin ve Jedi’ların ender durumlarda, ulaşamayacakları bir yerde bulunan rakiplerini ışın kılıçlarını bir obje olarak rakibin üzerine fırlatarak zarar verme amacıyla başvurdukları bir tekniktir. Teknikte kılıç önce yatay şekilde tutulur. Güç yardımıyla fırlatılarak kendi etrafında dönerek yol alır. Rakibi kesme suretiyle hedefine ulaşır. Yetenekli kullanıcılar fırlattıkları ışın kılıçlarının yönünü kontrol etmek için Güç kullanırlar ve sonrasında kılıcı tekrar ellerine geri alabilirler.

    Yoda, Jedi katliamı sonrası Jedi Tapınağı’na girerken bir klon askeri öldürürken bu tekniği kullanmıştır. Yine İkinci Ölüm Yıldızında Luke Skywalker ile Darth Vader arasında geçen düelloda da yüksek bir platformun üstüne zıplayan Luke Skywalker’i platformdan düşürmek için Darth Vader kılıcını fırlatmak suretiyle bu teknikten yararlanmıştır.

    Darth Vader vs. Luke Skywalker

    Trákata

    Bu yalnızca en güçlü Jedi’lar tarafından kullanılabilecek bir tekniktir. Jedi ışın kılıcını sıkıca aktive edilmemiş şekilde tutar.Güç kullanarak herhangi bir saldırıdan kaçınmaya veya kendisini savunmaya çalışır. Oldukça yetenekli Jedi’ların bazıları Güc kullanarak rakiplerine saldırmaya çalışabilirler. Doğru ana kadar beklerler ve rakiplerinin vücuduna kılıçlarını yaklaştırdıklarında hızlı bir şekilde açıp kapatırlar. Böylece rakip yaralanır veya ölür. Bu zor tekniği kullanmak için Güç’le yoğun olmak gerekir. Bu teknik göğüs göğüse yapılan çarpışmalarda rakibi şaşırtarak dikkatini dağıtmaya yönelik karanlık bir dövüş tekniği olarak düşünülmüştür. Bir ışın kılıcı düellosunda kullanılabileceği gibi lazer ateşlerinden kaçınmak içinde kullanılabilmektedir. Usta Yoda bu teknik üzerinde ustalaşmış ve bazı düşmanlarıyla çarpışırken bu tekniği kullanmıştır.

    Unorthodox

    Birkaç teknik Jedi’ların yeteneklerine bağlı olmadan başka kişiler tarafından geliştirilmiştir. Örneğin General Grievous çok değişik hareketler kullanabilmektedir. Saldırıları rakiplerinin kafasını karıştırmaya ve onları yanıltmaya yöneliktir. Grievous robotik reflekslerinin yardımıyla eklemlerini esnek bir şekilde hareket ettirmede olağanüstü derecede yeteneklidir Sadece yetenekli ve deneyimli Jedi’lar onun saldırılarına dayanabilir. Örneğin, Grievous dört elinde birden ışın kılıcı tutarak onları hızlı bir şekilde çevirip bir kalkan olarak kullanabilir. Grievous, Utapau’da Obi-Wan’a karşı bu tekniği kullanmıştır. Fakat Obi-Wan, onun saldırılarına dayanarak ve doğru zamanda fırıl fırıl dönen ışın kılıcı kalkanına hamle yaparak bunun üstesinden gelmeyi başarmıştır.

    Başka bir özel ışın kılıcı tekniği bir elinde ışın kılıcını tek elinde ters şekilde tutan Adi Gallia tarafından geliştirilmiştir. Bu Shien tekniğinin özel bir biçimidir.

    General Grievous vs Obi-Wan Kenobi

    Hareketler

    Cho Mai

    Cho Mai rakibin elindeki silahı kesme hareketi olarak tanımlanmaktadır. Bu hareket rakibine minimum düzeyde zarar vermek isteyen onurlu bir Jedi’yın başvuracağı bir harekettir. Ayrıca rakibine karşı harekete geçen bir Jedi’yın ustalığını ve yeteneğini de gösterir. Buna örnek Anakin Skywalker’ın Kont Dooku’nun Görünmez El’de iki elini kesmesidir. Anakin Skywalker önce onurlu bir şekilde Dooku’ya minimum düzeyde zarar vermeye çalışmış. Fakat sonrasında Şansölye Palpatine’in etkisinde kalarak Dooku’yu öldürmüştür. Yine aynı şekilde bu hareket bir diğer örnekte Darth Vader’in Bespin’de Luke Skywalker’ın elini kesmesidir.

    Anakin Skywalker Vs Count Dooku

    Cho Mak

    Cho Mak insansı bir rakibin bacak eklemlerini kesme hareketidir. Obi-Wan Anakin Skywalker’ın kolunu ve bacaklarını keserken bu hareketi uygulamıştır.

    Anakin vs Obi-Wan'ın düellosunu izlemek için tıkla

    Cho Sun

    Bu hareket rakibin silah tutan elini kesmek üzere uygulanır. Örneğin Kont Dooku’nun Geonosis’te hangardaki düello sırasında Anakin Skywalker’ın kolunu kesmesi gibi.

    Obi-Wan Kenobi & Anakin Skywalker Vs Count Dooku

    Sai Cha

    Jedi’ların ender durumlarda rakiplerin kafasını uçurmak için başvurdukları bir harekettir. Bu daha çok sağ bırakılması oldukça tehlikeli olan düşmanlara karşı uygulanır. Örneğin Anakin Skywalker’ın Kont Dooku’ya, Mace Windu’nun Jango Fett’e yaptığı gibi.

    Maca Windu'nun Jango Fett'e Uyguladığı Sai Cha'ı izlemek için tıkla

    Sai Tok

    Sith’in doğasında olduğu gibi öfkeye kapılmış bir Jedi tarafından düşmanın belini ortadan ikiye ayırmak için yapılan bir hareket olup Obi-wan Kenobi tarafından Darth Maul’a karşı uygulanmıştır.

    Obi-Wan'ın Darth Maul'e karşı kullandığı Sai Tok hareketini izlemek için tıkla

    Shiak

    Düşmana kılıcı onurlu bir şekilde saplama hareketidir. Sithler tarafından sıkça kullanılmıştır. Örneğin; Darth Maul’un Qui-Gon Jin’e karşı, Palpatine’in Agen Kolar’a karşı uygulaması. Yoda bu tekniğin kendine göre bir biçimini geliştirmiştir. Jedi tapınağında bir klon trooper’ın göğsüne saplayıp sonra üzerine zıplayıp kılıcı geri çekmesi bu harekete örnektir.

    Obi-Wan Kenobi and Qui-Gon Jinn vs Darth Maul

    Shiim

    Işın kılıcının kenarıyla rakibi yaralamak için tasarlanmıştır. Ayrıca etkili bir düşmanla mücadele etmek amacıyla da geliştirilmiştir. Örneğin Luke’un Bespin’de Darth Vader’i kolundan ya da Geonosis Hangarın’da Kont Dooku’nun Obi-Wan Kenobi’yi sağ kolundan yaralaması gibi.

    Sun Djem

    Bir Jedi tarafından rakibin elindeki silahı düşürmek için kullanılır. Rakibe karşı fiziksel bir zarar söz konusu değildir. Buna örnek; Mace Windu’nun Darth Sidious’u tekmelemesi ve yine Geonosis’de Kont Dooku’nun Anakin’in iki elinde tuttuğu kılıçlardan birini saf dışı bırakması.

    Mace Windu Vs Darth Sidious

    Manevralar

    Jung

    Işın kılıcının 180 derece döndürülmesidir.

    Jung Ma

    Bir Jedi’yın rakibe yakın bir saldırıda bulunmak için 360 derece dönmesidir.

    Kai-Kan

    Işın kılıçlarının olmadığı dönemde bile uygulanan çok tehlikeli ve eski olan, sadece çok iyi eğitimli Jedi’lar tarafından uygulanan bir manevradır.

    Sai

    Rakibin bacaklarına saldırıp, onu etkisiz bırakmak için yapılan manevradır. Jedi’lar tarafından Güc yardımıyla rakiplerinin üstüne hızla koşup onların üstlerinden atlayıp onların arkalarına geçmek suretiyle yapılır. Örneğin Anakin’in Mustafar’da düello başlangıcında Obi-Wan’a yaptığı gibi.

    Shun

    Kılıcın tek elde tutularak 360 derece döndürülmesidir. Böylece bir saldırı için hız kazanılır. Bu manevra oldukça zor olup en çok başvuran General Grievous’dur.






    Paylaş



  2. #2
    Banned

    Üyelik tarihi : May 2009
    Mesajlar : 84
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 0

    Standart



    hmm bunları bi gözden geçiricem emeğine sağlık






    Paylaş

  3. #3
    Usta Oyuncu

    Üyelik tarihi : Jul 2009
    Mesajlar : 1.264
    Tecrübe Puanı 25
    Tecrübe Puanı Gücü : 26

    Standart



    Oyun için değildir
    Gerçek hayatta belki kullanırsınız
    Kurs bile veriyolarmış adamlar hayret ettim






    Paylaş

  4. #4
    Oyuncu

    Üyelik tarihi : Dec 2009
    Mesajlar : 155
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    insanoğlu hayal gücü sınırsızdır belkide ilerleyen senelerde ışın kılıcı yaparlar






    Paylaş
    The Master of Jedi Council


    :str:


    JEDI KNIGHT JEDI ACADEMY II

  5. #5
    Usta Oyuncu

    Üyelik tarihi : Jul 2009
    Mesajlar : 1.264
    Tecrübe Puanı 25
    Tecrübe Puanı Gücü : 26

    Standart



    süper olur bizde hemen bi kursa yazzılırız






    Paylaş

  6. #6
    Emekli Yetkili

    Üyelik tarihi : May 2009
    Mesajlar : 7.723
    Tecrübe Puanı 1469
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart



    Alıntı darkprincee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    süper olur bizde hemen bi kursa yazzılırız
    hacı direk yazılırım






    Paylaş
    South of Heaven

  7. #7
    Usta Oyuncu

    Üyelik tarihi : Jul 2009
    Mesajlar : 1.264
    Tecrübe Puanı 25
    Tecrübe Puanı Gücü : 26

    Standart



    Shii-Cho öğreten adam işin ustası olmuş tam bi JEDI adamın elindeki kılıç hareketlere göre ses çıkartıyo güzel kılıç
    Bide bunları bazı videoları daha var hangi taktik hangisini alır felan mesela Shii-Cho VS Ataru gibi Shii-Cho alıo






    Paylaş

  8. #8
    Aktif Oyuncu

    Üyelik tarihi : May 2009
    Mesajlar : 281
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    lütfen youtube den alıp başka yere update etsen






    Paylaş

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Turnuval Yasal Uyarı!

Turnuval Bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Web sitemizi kullanmaya devam ederek, turnuval.com hizmetlerini sizlere daha iyi sunabilmek amacıyla kullandığımız cookie'ler (çerezler) ve kişisel verilerinizle ilgili Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş olursunuz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557