Arkadaş listenize sohbet penceresinden mesaj gönderiyor, çevrimiçi olanları süzebiliyor ve periyodik zamanla mesajı tekrarlayabiliyor. İşte karşınızda yeni nesil facebook virüsü!

Son zamanlarda Facebook üzerindeki şokların üzerine bu virüste eklendi!

Virüs enfekte olduğu andan itibaren, siz çevrimdışı olduğunuz anda çalışıyor ve mesaj atıyor. Çevrimiçi olduğunuzda mesaj atmıyor. Virüs facebookun meşhur application kod merkezinden oluşturduğu uygulama sayfasından yayılıyor.

Resimde görüldüğü şekilde mesaj kutunuza, çevrimiçi olduğunuz bir vakitte "Foto" şeklinde mesaj atan virüs linke tıkladığınız anda sizi aşağıdaki görüntüde bir web sayfasına yönlendiriyor. Komik bir resim zannedip tıkladığınız sayfa aşağıdakine benziyor.

Smartwebpic adındaki application sayfasında size bu şekilde bir butonlu uyarı penceresi çıkarıyor. View Photo butonuna tıkladığınızda exe uzantılı yayıncısı belli olmayan uygulama indirtiyor.

VeTeknoloji.com olarak ilgili virüsü daha fazla enfekte oldurmadan uyarıyor, sohbet penceresinde en yakın tanıdığınızdan dahi olsa gelen bu tür bağlantılara tıklamamanızı öneriyoruz.
Korunmak için herhangi bir '.exe' indiriminde size uyarı penceresi çıkartan İnternet Download Manager programını yükleyebilirsiniz. Şu anda herhangi bir anti-virüs ve internet security programı indirmede phishing saldırı uyarısı çıkarmıyor.
İşin en kötüsü online güvenlik tarayıcılarında pattern imza dosyaları çözülmediği için herhangi bir firma bunu enfekteli virüs tehdidi bile görmüyor.
http://www.virustotal.com/file-scan/...f4a-1296409783
File name:
82A1D8E20001F5C1E0D50152C3171B007F2975BC.exe
Submission date:
2011-01-30 17:49:43 (UTC)
Current status:
finished
Result:
0 /43 (0.0%)