Türkiye, Superonline ile “eve kadar fiber” ligine hızlı giriş yaptı.
Evlere fiber internet konusunda dünyanın önde gelen kurumu Uluslararası FTTH Konseyi’nin son raporuna ilk kez giren Türkiye, fiber internet penetrasyonunda G20 ülkeleri arasında 8. sırada yer aldı. Raporda, Türkiye’deki fiber internet penetrasyonunun Superonline’ın yoğun yatırımları sonucunda gerçekleştiğine dikkat çekiliyor.
Turkcell grup şirketi ve Türkiye’de internet erişiminin öncüsü Superonline’ın yatırımları sonucunda Türkiye, dünya fiber internet ligine girdi. Fiber internet konusunda kar amacı gütmeden faaliyet gösteren dünyanın en saygın kurumlarından Uluslararası FTTH (Fiber-To-The-Home/Eve Kadar Fiber) Konseyi’nin Şubat 2011 raporunda, Türkiye penetrasyon açısından G20 ülkeleri arasında 8. sırada yer aldı. Raporda, “Türkiye’nin global sıralamada sekizinci G20 ülkesi olarak yer almasını, ülkenin en büyük mobil operatörü Turkcell’in kuruluşu Superonline mümkün kıldı” ifadesine yer veriliyor.
Superonline Genel Müdürü Murat Erkan: “Türkiye’yi yükseltmeye devam”

Türkiye’nin yenilikçi telekom operatörü Superonline’ın kendi IP omurgasını oluşturmak üzere fiber optik altyapı yatırımlarına 2010 yılında da hız kesmeden devam ettiğini belirten Superonline Genel Müdürü Murat Erkan şunları söyledi: “Dünyayla aynı anda başlattığımız ‘fiber internet çağı’ çalışmalarımızda 73 kente ve 22 bin 500 km’yi aşkın altyapıya ulaştık. Türkiye’de evlere kadar 100 Mbps fiber internet götüren ve böylece bakır çağını kapayıp fiber çağını başlatan Superonline, bugün bu hizmetini 8 ile götürüyor; bu illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep. Çok yakında Mersin ve Samsunluları da fiber internetle tanıştıracağız.”
Türkiye’de evlere kadar fiber internette öncü Superonline

Uluslararası FTTH Konseyi tarafından açıklanan raporun evlere kadar fiber internet teknolojisini kapsadığına dikkat çeken Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden G20 ülkelerinden sadece 8’inin girebildiği fiber liginde, Türkiye’nin de ilk kez yer almasında pay sahibi olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ülkemizin dünyadaki en hızlı internet teknolojisi olan fiber interneti evlere kadar getiren ilk ve tek firması Superonline olarak, Türkiye’nin bu yeni iletişim altyapısına sahip ülkeler arasında yükselmesi için gerekli altyapı yatırımlarına devam edeceğiz.”
2001 yılında kurulan ve başlangıçta yalnızca telekomünikasyon ve teknolojileri firmalarının üye olduğu Uluslararası FTTH Konseyi, bugün bünyesinde belediyelerden servis sağlayıcılara kadar çeşitli kurumları barındıran ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş konumunda. Uluslararası FTTH Konseyi, eve kadar fiber kavramı ve insanların yaşam kalitesine sağladığı katkılar konusunda farkındalık yaratma misyonuyla hareket ediyor.


Bilgi için: www.ftthcouncil.org