Bir hafta sonra çıkacak, hayır bir ay, gelecek yıl, başka yıla inşallah derken, yaz aylarında raflarda olması "beklenen" Duke Nukem Forever, şimdiden çok tepki çekti.

Duke Nukem Forever, 14 yıldır, "Ha çıktı, ha çıkacak" diye beklenen bir oyun. Yaz aylarında raflarda olacağı iddia edilse de, nedense(!), piyasaya sunuluş tarihinden şüphe ettiğimiz "maço" yapım... Duke Nukem Forever, Foxnews.com'un haberine göre, kadın örgütlerinden daha satışa sunulmadan tepki çekti.



Yine, Yeni, Yeniden Ayrımcılık!

Öncü sürümde, kadınlar ya striptizciydi ya da çaresizce "Kill me...(Öldür Beni)" diye fısıldayıp duruyorlardı. Duke Nukem Forever ise, cinsiyet ayrımında bir adım öteye geçti. Oyunda, kadınları zorla alıkoyup (elbette kendi iyilikleri için), kaçmak istediklerinde tokatlamanız gerekmesi büyük tepki çekti ve feminist örgütler, yapımcılara sert çıkışlarda bulundu.

Yalnızca +18 erkeklere hitap eden oyunda, böyle bir gelişme, bizi şaşırtmadı. Fox News üst düzey yöneticisi Jamia Wilson ise, "Eskiden belli bir saldırganlık düzeyine sahipti. Bunu, az da olsa anlayabilirdik. Şimdi ise, tamamen kötü." yorumunda bulundu.