Google+ ile şimdiden tanıştıysanız sıra ipuçları ile Google+'ı daha etkili kullanmaya geldi...



Google+ piyasaya çıkalı henüz çok kısa bir süre oldu ve üyelik halen sadece davet ile devam ediyor ama buna rağmen Google'ın çiçeği burnunda sosyal ağ sitesinin üye sayısı 10 milyonu geçti. Google'ın CEO'su Larry Page'e göre şimdiden günde 1 milyarın üzerinde paylaşım gerçekleşiyor. Yani Google+ hareketlenmeye başladı bile. Eğer siz de davetiye sahibi şanslı kişilerden biriyseniz artık bazı ipuçları ile Google+'ı daha etkili kullanmaya başlamanın vakti gelmiş demektir.

Gizlilik Ayarları
Google+'taki paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini belirlemeniz son derece kolay. Bir paylaşımda bulunurken alt bölümde yer alan "Herkese açık" seçeneği paylaşımı herkesin görebileceği anlamına geliyor. Bu bölümdeki Kişi ekleyin butonu ile bir veya daha fazla çember seçerek sadece belirli kişilerin bu paylaşıma ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Google+ üzerindeki paylaşımlarınızın başkaları tarafından tekrar kullanılmasını istemiyorsanız bunun için bir paylaşım gönderdikten sonra yanındaki ok işaretine tıklayarak "Yeniden paylaşımı devre dışı bırak" seçeneğine tıklamalısınız. Aynı alanadan yorumları da devre dışı bırakmanız mümkün.

Gelişmiş Google+ ayarları


Güzel paylaşımları kaybetmeyin
Twitter'ın en güzel özelliklerinden biri de beğendiğiniz paylaşımları favorilerinize ekleyebiliyor olmanız. Google+'ta henüz bu özellik bulunmuyor ama bu yine de sevdiğiniz paylaşımları kaydedebilirsiniz. Bunun için boş bir çember oluşturun ve bu çembere kimseyi eklemeyin. Ardından beğendiğiniz bir gönderiyi paylaşın ama alıcı olarak sadece bu yeni oluşturduğunuz çemberi işaretleyin. Böylece bu çemberi seçtiğinizde sadece saklamak istediğiniz gönderilere ulaşabilirsiniz.

Sitenize +1 butonu ekleyin
Facebook'un Beğen butonuna benzeyen Google'ın +1 butonu sitenize eklemeniz de son derece kolay. Bu sayede ziyaretçileriniz sitenizdeki güzel paylaşımları kolayca Google+'ta paylaşabilirler. Sitenize +1 butonunu kolayca nasıl ekleyeceğinizi Google'ın sitesindeki şu sayfadan öğrenebilirsiniz. Wordpress kullanıcıları ayrıca şu eklentiyi de kullanabilirler.

Google+ istatistiklerinizi takip edin
Google+'taki istatistiklerinizi takip etmeniz de son derece kolay. Bunun için Social Statistics sitesiniz ziyaret edip, Google hesabınızla giriş yapmanız yeterli.