2011 yılında Facebook'ta en çok konu edilen olay Usame bin Ladin'in ölümü oldu.

Bu yıl içinde 800 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan Facebook üzerindeki paylaşımlarda en çok konu olan kişi ve olayları içeren ve kullanıcıların durum güncellemelerinden hesaplanan "Facebook Memology 2011" sonuçları açıklandı.

Buna göre, yılın en çok konu edilen olayı Usame bin Ladin'in ölümü olurken, onu Green Bay Packers futbol takımının Amerikan Futbol Ligi'nde Super Bowl'u kazanması izledi. Üçüncü sırayı ise ABD'de kızını öldürmekle suçlanan Casey Anthony'nin beraat etmesi aldı.

Sıralamaya giren diğer başlıklar ise, sıra dışı yaşam tarzıyla ilgili haberler ve videolarla ilgi çeken aktör Charlie Sheen, Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın vefatı, Galler Prensi William'ın Kate Middleton ile evliliği, Amy Winehouse'un ölümü, Call of Duty: Modern Warfare 3 oyunu, Libya'da askeri harekatın başlaması ve Irene Kasırgası oldu.

2011 yılında Facebook sayfasındaki üye sayısı en hızlı artan ilk 10 spor kulübü sıralamasının ilk üçünü Barcelona, Real Madrid ve Manchester United oluştururken, Galatasaray ve Fenerbahçe de listeye dokuzuncu ve onuncu sıradan girdi.

-Planking dalgası-

Verilere göre, insanların farklı yerlerde yüz üstü yatar halde çektirdikleri fotoğrafları Facebook'a yüklemeleriyle başlayan "planking" dalgası, 2011 yılının en popüler kültürel fenomeni oldu. Planking kelimesini içeren durum güncellemelerinde mayıs ayında büyük artış yaşandı.

Ardından bir süreliğine yaşanan yavaşlama bu harekete Tom Green, Chris Brown ve Katy Perry gibi ünlülerin de katılmasıyla birlikte temmuz ayında tekrar popüler hale geldi.

2011 yılında Facebook'ta en çok kullanılan İngilizce temelli kısaltmalar ise "like my status" (lms) ve "to be honest" (tbh) oldu.

-Facebook'ta en çok konu edilenler-

Facebook Memology 2011 verilerine göre diğer bazı başlıklardaki ilk 3 şöyle oluştu:

Oyuncular ve televizyon kişilikleri:
-Megan Fox
-Vin Diesel
-Adam Sandler

Filmler:
-Harry Potter
-The Twilight Saga
-Toy Story

TV Programları:
-House
-Two and a Half Men
-The Simpsons

Müzisyenler:
-Rihanna
-Bob Marley
-Avril Lavigne

Sporcular:
-Leo Messi
-Cristiano Ronaldo
-John Cena