Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık 2012'de kopması beklenen kıyametle ilgili konuşan Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof.Dr. Osman Demircan "10. gezegen Marduk yoldaysa neden uzay araçları ve teleskoplar bunu tespit edemiyor?" diyerek iddiaların saçma olduğunu söyledi.

Çanakkale'deki Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof.Dr. Osman Demircan, 2012'de kıyamet kopacağı senaryolarına tepki gösterirken, toplumun büyük kesiminin bunlara inandığını söyledi.
ÇOMÜ Astrofizik Uzmanı Prof. Dr. Osman Demircan, 2012 yılının dünyanın sonu olacağı yönünde pek çok iddia bulunduğunu belirtti. İnternetteki arama motorlarına "2012'de neler olacak?" diye yazıldığında, kıyamet senaryolarıyla ilgili 10 bin 500 sonuç geldiğine dikkati çeken Prof. Dr. Osman Demircan, şöyle dedi:
"Kıyamet günü 2012'de gerçekleşecekmiş, dünyanın sonu olacakmış. Büyük bir değişim yaşanacakmış. Dünya, bütün canlılarla beraber yok olacakmış. Neymiş, Maya takvimi böyle öngörüyormuş. Soruyu farklı sorsanız bile yine kıyamet senaryolarıyla ilgili milyonlarca cevap buluyorsunuz. Video film, resim, yazı, makale, tartışma, hatta belgesel ve filmler var. Sanki tüm internet buna ayrılmış ve işsiz güçsüz herkes kıyamet senaryoları üretiyor."
Aziz Nesin'in, "Türkler'in yüzde 60'ı aptaldır" dediğini hatırlatan Astrofizik Uzmanı Prof. Dr. Osman Demircan, bu söylentilere toplumun çok büyük bir kesiminin inandığını söyledi. Prof.Dr. Demircan, şöyle konuştu:
"Herkes bu saçmalara inanmasa neden harcanıyor bunca emek ve zaman. Yazık değil mi bu ülkenin insanlarına? Yapacak başka iş yok mu? Diğer taraftan bizim gibi geri kalmış ülkelerde herkes her konuda, hatta teknik konularda bile, her şeyi biliyor? Bütün doğrular kendi doğruları, konuşuyorlar, yazıyorlar. Kara delikleri, paralel evrenleri, kuantum teorisini, foton enerjisini duymuşlar, cümlelerinde bu kelimeleri de kullanıp kendi kıyamet senaryolarını şekillendiriyorlar. Herkes kendi işini yapsa ülke gelişir tabii ki. Belki de bundan korkuluyor."
2012'DEKİ KIYAMET İDDİALARI
Prof. Dr. Osman Demircan, 2012'ye ait kıyamet senaryolarıyla ilgili bazı örnekler de verdi. Demircan'ın verdiği kıyamet örnekleri ve cevaplarından bazıları şöyle:
-Önce Hz. Mehdi, Deccal ve sahte bir Hz. İsa gelecekmiş. Bunlar şeytanın ve şeytani sistemin temsilcisi olacakmış. Bir takım illüzyon ve elektromanyetik oyunlarla insanları kandıracaklar ve onları Allah yolundan ayırmaya çalışacaklarmış.
-10'uncu gezegen Marduk yoldaymış hızla dünyaya doğru geliyormuş. Ama bilim çevreleri nedense Marduk'u göremiyor. Sanki 10 bin uzay aracı ve 30 bin teleskop yeryüzünü ve uzayı boşuna gözlüyor.
-Ünlü astrofizikçi John Major Jenkins'in 1997 yılında yayınladığı 'Maya Cosmogenesis 2012' adlı eserine göre, 21.12.2012 tarihi oldukça sıra dışı olaylara işaret ediyormuş. Bunların en önemlisi gezegenlerin ve Ay'ın üzerinde hareket ettiği 'ekliptik' olarak adlandırılan 'tutulum çemberi'nin tam bu tarihte Samanyolu'nun dünyadan görülen sınırı ile kesişmesi. Bu kesişmenin modern astronomik ölçümlere göre galaksimizin merkezinde olduğu belirtilen 'kara delik' ile güneşin de tam gün dönümü esnasında aynı hizaya gelmesiymiş. Öncelikle böyle ünlü bir astrofizikçi yok ve buradaki cümleler sadece komik ve anlamsız.
-Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nce (NASA) hazırlanan raporda, şimdiye kadar pek de düşünülmeyen, farklı bir felaketten söz ediliyormuş. Raporda ne küresel ısınma, ne depremler, ne süper-volkan, ne göktaşı çarpması varmış. Raporda, Güneş'te 2012 de meydana gelmesi beklenen büyük bir fırtınadan söz ediliyormuş. Bunun, Dünyada yaratacağı etkiler ise 'kötü bir kehanet' ya da bir korku filmi senaryosundan farksızmış. Güneş yüzeyinde meydana gelen büyük fırtınalarla ortaya çıkan plazma toplarının Dünya'daki enerjişebekelerini çökerterek insanlığı mutlak bir çöküşe sürükleyebileceği uyarısı yapılıyormuş. Küçük olasılıklar bu kadar abartılmaz ki.