NVIDIA CEO'su yakın gelecekte oyun bilgisayarlarının ve konsolların neler yapabileceğini anlattı.



NVIDIA CEO'su Jen Hsun Huang, GPU Teknoloji Konferansı’nda yaptığı konuşmada geleceğin oyun bilgisayarlarının nasıl olacağına dair tahminlerini paylaştı.

Yakın gelecekteki oyun bilgisayarlarının günümüzdeki süper bilgisayarlara yakın bir performans sergileyeceğini söyleyen Huang, bu sistemlerin performansının onlarca teraflopsa (saniyede 1 trilyon kayar nokta işlemi) ulaşacağını iddia etti.

Huang, PlayStation 3’ün ulaşabildiği en yüksek performansın birkaç yüz gigaflops olduğunu fakat 2019’a gelindiğinde oyun konsollarının 41,5 teraflops hızındaki Red Storm adlı süper bilgisayara yaklaşacağını söyledi.

Bu hızı sağlayacak güç sarfiyatının da değişeceğine değinen Huang, 100 Watt güç ile teraflops seviyesinde performans alınabileceğini, böylece oyun konsollarının harcadığı güçte bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Peki tüm bu yüksek performansın sonucu ne olacak? Huang, süper bilgisayar hızına ulaşan oyun bilgisayarlarının, günümüzde oyunlarda ara sahnelerde kullanılan önceden hazırlanmış grafikleri gerçek zamanlı olarak oyun içinde de kullanabileceğini belirtti.