Sony'nin, IFA 2012 etkinliğinde teknoloji meraklılarıyla buluşturduğu bir diğer model Xperia V oldu.

129 mm uzunluğunda, 65 mm genişliğinde, 10.7 mm kalınlığında ve 120 gram ağırlığında dizayn edilen Xperia V, akıllı telefonların en büyük iki düşmanı olan suya ve toza dayanıklılık sergileyebiliyor. Sony, Xperia V'de 28 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen ve 1.5 GHz frekansında çalışan çift çekirdekli (Krait) Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus platformundan yana tercihini kullanmış. Aynı platforma daha önce Xperia SX ve Xperia GX modellerinde rastlamıştık.

Adreno 225 grafik birimi ile 1 GB RAM desteğini arkasına alan akıllı telefonda, Android 4.0 ''Ice Cream Sandwich'' mobil işletim sistemi dikkat çekiyor. Mobil işletim sisteminin gelecekte Android 4.1'e ''Jelly Bean'' güncelleneceğinin altı çiziliyor.

4.3-inç boyutunda ve 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana (Reality Display) sahip akıllı telefonun dahili flash belleği 8 GB. Depolama kapasitesinin yetersiz kaldığı durumlarda microSD kartlar (32 GB'a kadar) devreye giriyor.

Bugün lansmanı gerçekleştirilen Xperia T ile benzer şekilde, Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Hotspot fonksiyonu, aGPS, Bluetooth ve yakın alan iletişim teknolojisine (NFC) ev sahipliği yapan akıllı telefonun kamerası 13 megapiksel çözünürlüğünde, Exmor R CMOS sensörlü, otomatik odaklama özellikli ve LED flaşlı. Kamera, 1080p video kaydedebilmekte.

400 saate kadar bekleme süresi, 7 saate kadar konuşma süresi, 18 saate kadar müzik dinleme süresi, 4 saate kadar video izleme süresi vaat eden batarya ise 1750 mAh değerinde. Sony Xperia V, siyah, beyaz ve pembe olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle piyasaya sürülecek.