Eğer bu 6 "şey" olmasaydı, teknoloji bugün çok daha ilerilerde bir noktada olabilirdi!

Yeniliklerin ve tüm insanlığa faydası olacak icatların önünde oturan engeller, teknolojinin en büyük düşmanları. Peki kim bunlar, bizden ne istiyorlar? İşte teknolojinin yolunu tıkayan 5 şey:

1. Telif hakkı endüstrileri: Telif hakkı endüstrilerinden bir tanesi teknlojiyi desteklerken diğeri onu yok etmeye çalışıyor. Bu ikinci grup, çevrimiçi özgürlüğü baltalayacak kanunları destekliyor.

2. Para için çalışan korsanlar: Dosya gönderenleri ödüllendiren Megaupload'ın kurucusu Kim Dotcom, bazılarına göre bir kahraman haline gelmiş olabilir ancak internete sızan e-postalar, Dotcom'un yaptığı işi tam olarak bildiğini ortaya çıkarmıştı.

3. Etkisiz regülatörler: Rekabeti engelleyici davranışlarda bulunan Microsoft'a dişini geçirmeyi başarmış olsa da regülatörler genellikler firmalar tarafından atlatılıyor.




4. Patent zorbaları: Geleneksel patent sahipleri, bir şeyler icat edip bu icatlarının çalınmasına engel olmak için onların patentini alırken, patent zorbaları başkalarının patentlerini satı alarak ve diğer şirketleri dava ederek para kazanmaya çalışıyorlar. Boston Üniversitesi'ne göre patent zorbalarının sadece 2011'de neden oldukları maliyet, 18.5 milyar dolara ulaşıyor.

5. Facebook: Facebook, günümüzde rakip hizmetleri satın alarak kapatan, Facebook uygulamaları yoluyla web sitelerinin yerini alan, internetteki tüm zamanınızı kendisiyle geçirmenizi isteyen bir şekle büründü.

6. Spam'cılar: E-posta spam'cılarından değil internette anahtar kelime depolayan, düşük kaliteli içerik sunan sayfalardan bahsediyoruz. Bu sayfalar, internette bilgiye ulaşmamızı zorlaştırıyor. teknoloji