Root'suz Android'lere kolay yedekleme!

Daha önce sadece root'lanmış Android ceplerde yapılabilen işi root'a gerek kalmadan yapın!

Android'in olanaklarından faydalanmak için onu modifiye etmeniz, root'lamanız ve özel ROM'lar yüklemeniz şart değil. Telefonunu kurcalarken onu bozmaktan ve garanti kapsamı dışında bırakmaktan endişe duyan kullanıcılar, artık onu root'lamadan da yedekleyebilecekler.

Bir XDA forum üyesinin geliştirdiği Simple ADB Backup, PC'nizde çalışıyor ve root'lanmamış Android cihazlarını da yedeklemeyi amaçlıyor. Daha önceden kullanılan ADB Backup yönteminden faydalanan program, şimdiye kadar sadece ZTE Skate'te denendiğinden tüm telefonlarla uyumlu olması garanti edilmiyor. HTC One serilerinin ve Sony'nin 2011 ceplerinin arasının ADB Backup ile pek iyi olmadığı biliniyor.

"Açık beta" aşamasındaki program, root'suz yedeklemenize izin verse de bazı işlevlerini kullanabilmek için root'a ihtiyacınız var.

Birçok cepte değişiklik yapabilmek için bootloader kilidini kaldırmanız gerekebiliyor ve bu, tüm verilerinizin kaybolmasına neden olabiliyor. Dolayısıyla böyle bir işlem öncesinde bu tarz bir programla yedek almanız mümkün.

Simple ADB Backup, Android 4 ve üzerini destekliyor, Windows ve Linux'ta çalışıyor. Programla ilgili bilgileri ve indirme bağlantısını bu adreste bulabilirsiniz.