Dünyanın en çok oyun indirilen platformu Steam, Türk Lirası ile alışverişin önünü açtı. Ücretlerde ciddi bir düşüş
konusu.
Türkiye’de bir dönem özgün oyunlara olan ilgi bir hayli azdı. Gerek oyunların online gereksinimlerinin artması, gerekse Steam gibi bir platformun oluşturulması yurdumuzda özgün oyunlara olan alakayı artırdı. Tabii insanların artık ***** derdi olmadan, oyunları en aktüel haliyle sorunsuz bir şekilde oynama hevesinin de payı var. Bu sebeplerin başında elbette ki Steam bulunuyor. Çünkü bu platform sayesinde 60 – 70 TL’ye alabileceğimiz oyunu, indirimdeyken Steam’den 5 – 10 dolara alabiliyorduk.



Döviz kurlarının rahat durmaması nedeniyle oyun alışverişlerimiz de zorlaşmaya başladı. Daimi yükselen dolar, oyunların bize git gide daha pahalıya gelmesine yol açıyor. Steam’in getirdiği son yenilik sayesinde daimi pahalılaşan oyunlarla karşılaşmayacağız. Zira artık Türk Lirası geçerli. Türk Lirası üzerinden sabit ücretlerle oyunlarımızı satın alabileceğiz. Üstelik TL’ye geçişle birlikte kimi oyunlarda ciddi indirimlere gidildiğini de görüyoruz. Örneğin Age of Empires 2 HD evvelce 19.99 dolarken şimdi 31 TL’ye satın almak olası. Ortada genel bir indirim olmamasına karşın Skyrim full paketinin ücreti ise 59 TL.



Noel indirimleri vakiti gelince neler olacak merakla beklemekteyiz. Bildiğiniz gibi bu gibi “özel” dönemlerde oyun ücretlerinde %75′lere varan indirimler gerçekleşiyor. Dolayısıyla pek çok oyuncu, Steam’in indirim dönemlerini özellikle bekliyor ve oyunlarını bu vakitlerde alıyor.