eBay dolandırıcısı yakalandı.

Yıllar süren bir takip ve kaçınılmaz son: İnternetin en büyük dolandırıcılarından biriyle tanışın...

Binlerce kişinin alışveriş yaparken tercih ettiği eBay dolandırıcılığa da çok müsait bir platform. Özellikle ödeme tercihinde Paypal kullanmaz ve nakit ödemeyi tercih ederseniz dolandırılma şansınız da doğru orantılı olarak artıyor. İşte eBay'in bu açığından faydalanan ve yıllardır insanları dolandıran bir adamın yakalanma hikayesi.

2006 yılında eBay'den açık arttırma yoluyla bir el feneri alan Jonathan Harkness nakit ödeme seçeneğiyle parasını gönderdi fakat aldığı fener hiç eline geçmedi. Dolandırıldığını anlayan Harkness işin peşini bırakmadı ve iş Amerika Posta Sistemi'nin de dahil olduğu 3 senelik bir takibe dönüştü.

Tam 717.000$'lık dolandırıcılık yaptı

3 sene sonra Günel Florida'da Nilton Rossoni adındaki bir Brezilyalı iş adamı dolandırıcılıktan 5½ yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rossoni 260'dan fazla eBay hesabı kullanıyordu. Yahoo, Google ve AOL'den aldığı birçok sahte mail adresiyle sitede üyelikler oluşturuyor, yaptığı sahte satışlarla kendi güvenilirliğini arttırıyordu.

2003-2008 yılları arasında yaptığı bu dolandırıcılıkla yaklaşık 717.000 dolar kazanan Rossoni bu işi sadece eBay'de değil farklı sitelerde de yapıyordu. Diğer sitelerden ne kadar kazandığı bilinmese de hüküm giymesi için eBay'den yaptığı dolandırıcılık suçu yeterli oldu.

Yaptığı satışlarda Paypal kullanmayan ve daima peşin ödemeleri tercih eden Rossoni, Paypal'ın önemini de bir kez daha ortaya koydu. Tanımadığı bir kişiye peşin ödeme gönderenler ise Paypal kullanmamanın cezasını ödemiş oldular.