Mobil Pazarda Müzik İndirmede Avea Bir Numara!

Müzik alanında 2010 hedeflerini, yeni ürün, servis, kampanya ve projelerini açıklayan Avea; mobil pazarda müzik indirmede %35 pazar payı ile elde ettiği birinciliği 2010’da da sürdürmeyi hedefliyor.

Avea’nın 1 milyona çıkarmayı planladığı 350 bin adetlik müzik katalogundan Mayıs 2008’den bu yana 12 milyon şarkı indirildi. Aynı dönemde Aveamüzik.com portalını 1.800.000 kişi ziyaret etti.

Sunduğu avantajlı tarifelerin yanı sıra geliştirdiği ürün ve hizmetlerle abonelerinin hayatına keyif katan Avea; iddiasını müzik alanında da sürdürüyor. 2010 yılında hayata geçirmeyi planladığı müzik projelerini bir basın toplantısıyla tanıtan Avea, mobil müzik indirme pazarında %35 payla sahip olduğu birinciliği 2010’da da korumayı hedefliyor.

Basın toplantısına ev sahipliği yapan Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, son 10 yılda değişen müzik sektörünü ve dijital müziğin günümüzde geldiği noktayı değerlendirdi. Çağlar boyunca insan hayatında büyük rol oynayan en eski sanat dalı olarak müziğin, teknolojinin gelişmesi sonucunda artık daha yoğun şekilde dijital olarak üretilip tüketildiğini belirten Kaplan, Türkiye de dâhil olmak üzere tüm dünyada geleneksel formatlarda müzik satışının düşme eğiliminde olduğunun, buna karşılık dijital formatların satış grafiğinin sürekli arttığının altını çizdi: “Türkiye’de satılan CD, kaset gibi geleneksel müzik formatları miktarı 2004’ten 2009’a kadar %75 küçüldü; dijital müzik formatlarının satışı aynı dönemde 2 kat arttı. Dünya müzik pazarında dijital müzik, 2009 yılında toplam müzik satışlarının %27’sini oluşturdu. Yaşanan bu toplumsal dönüşüm neticesinde, son 10-15 yılda bu kitlesel sanat çeşitli sorunlarla yüzleşmek zorunda kaldı. Bu noktada önemli olan müzik üretiminin tarafları olan sanatçılar, yapımcılar, dağıtımcılar ve sanayiciler ile tüketiminin tarafı olan müzik severler arasında kalıcı ve sürdürülebilir bir bağ kurmak ve bu bağı kurumsallaştırmak… Bunun için de konunun her tarafının hakkının karşılığını alması önemli. Avea, müzik dünyasının bu en önemli sorununu çözmede, Türkiye’de müzik dünyasında bu sanatın hak ettiği noktaya gelmesine destek olarak ve imkânlarını bu alanda değerlendirerek katkıda bulunuyor.”

Avea’nın sunduğu cazip tarifeler, kaliteli servis ve alt yapı hizmetleriyle abonelerinin güvenini kazandığını, Avea’nın müzik servislerine olan talebin, bu güvenin en belirgin göstergesi olduğunu belirten Kaplan, müzik servislerinin de yoğun olarak takip edildiğini söyledi: “Avea olarak müziği hem içerik hem de bir olgu olarak sonuna kadar sahipleniyoruz. Bu alanda önemli yatırımlarımız mevcut. Abonelerimizin yüzde 54’ü 15-24, yüzde 32’si ise 25-34 yaş aralığındaki gençler… Onlara müzik alanında pek çok ürün ve hizmet sunuyoruz. Bugüne kadar sunduğumuz yenilikçi servisler arasında müzik portalimiz olan Aveamuzik.com, abonelerimize en yeni müzikleri dinlemede öncelik kazandıran kampanyamız Önce Sen Dinle, abonelerimizin dilediği zaman dilediği yerden müziğe ulaşmasını sağlayan Müzikİndir servisimiz, müziği anında dinlemeyi sağlayan MüzikÇalar’ımız, kullanıcı davranışlarına göre çeşitli öneriler geliştiren sanal zekâya sahip Akıllı Radyo’muz, artık herkesin çok yakından tanıdığı Ringa servisimiz yer alıyor.”

Aveamüzik.com portalının Mayıs 2008’den bu yana 1,8 milyon ziyaretçi aldığını; yine aynı dönemde 350 bin adetlik müzik katalogundan indirilen şarkı sayısının 12 milyona yaklaştığını belirten Kaplan, 2009 yılında Avea’nın yaptığı kampanyalar ile müzik servislerinden yararlanan abone sayısının 1 milyonun üzerine çıktığının altını çizdi. Avea’nın müzik alanında bugüne kadar pek çok yeniliği ilk olarak hayata geçirdiğini söyleyen Kaplan; “Avea ilkleri gerçekleştirmeye devam edecek. Türkiye’de bir ilke imza atarak Avea bayilerinden satılacak müzik albümleri ile beraber abonelerimize 2GB’lık micro SD CARD hediye ediyoruz. Abonelerimiz SD CARD ile beraber albümünü satın aldıkları sanatçıların başka hiçbir yerden ulaşamayacakları özel video görüntülerine, albümde yer almayan bonus track'lere, video kliplere ve çok özel fotoğraflara sahip olacaklar. Ayrıca gençlere özel ilk ay ücretsiz, sonraki aylarda yarı fiyatına 200 yerli şarkıyı sadece haftada 1TL’ye sunacağımız kampanyaları kullanıma açıyoruz.” dedi.

Avea, müzik dünyasına yaptığı katkıyı konser aktiviteleriyle de destekleyecek. 2010 yılında tüm Anadolu’yu kapsayacak Gençlik Konserleri ile ünlü isimleri gençlerle buluşturmayı hedefleyen Avea, 5 yıldır gelenekselleştirdiği Harbiye Açıkhava Konserleri’ni bu sene de sürpriz isimlerle, üstelik Bodrum, Çeşme gibi yazlık mekânlara da taşımayı planlıyor. Konserler dizisine dünya müziğinin en ses getiren örneklerini sahneye taşıyacak Sıra Dışı Müziğin Sesi etkinlikleriyle devam edecek olan Avea, Türkiye’de müziğin, dijital çağın dinamikleri doğrultusunda değerlendirileceği ve gündemin belirlenmesine katkı sağlayacak ilk müzik etkinliği olan Avea Dijital Müzik Ödülleri’ni de bu yıl ilk olarak müzik severler için hayata geçirecek. Dijital Müzik Ödülleri’nde müzik platformunun içeriğini oluşturan albüm, sanatçı ve besteciler aday gösterilip, dijital dünyadaki tercih edilirliklerine göre ödül alacaklar.