Microsoft, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bombaları taşıyan sivil kamyonla ilgili ihbarın yapıldığı iddia edilen “mehmetali06168@hotmail.com” adresinin sistemlerinde kayıtlı olmadığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ihbarcının bulunması için soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şubesi, Microsoft Türkiye Temsilciliği’yle irtibata geçerek, “mehmetali06168@hotmail.com” adresine ilişkin bilgi istedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre şirketin ABD’deki merkezinde yapılan incelemeler sonucunda elektronik posta adresinin Microsoft’a ait Hotmail’de kayıtlı olmadığı ve geçmişte de bu adresin hiç kullanılmadığı belirlendi. Şirket, konuya ilişkin bilgileri yazıyla Emniyet birimlerine iletti. Yazıda, ihbarın gönderildiği “66.230.230.230” no’lu IP’nin sahte olduğu, ihbarcının birden fazla server kullanarak maili ABD’den atmış gibi gösterdiğine yer verildi. İhbarcının kendisini “Mehmet Ali” olarak tanıtmasının ardından, aynı rumuz, emniyete gönderilen neredeyse tüm ihbar maillerinde kullanılmaya başlandı. Terörle Mücadele Şubesi’ne ihbarın yapıldığı 10 Mart’tan itibaren gelen 90 mailin 81’nin “Mehmet Ali” rumuzuyla atılması dikkat çekti.

BAŞBAKAN İHBARI ŞİFRELİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’a suikast yapılacağı yönündeki ihbarın da “Mehmet Ali” rumuzuyla yine Ankara Emniyeti’ne gönderildiği ortaya çıktı. Sadece rakamların bulunduğu maili inceleyen polis, ihbarın “Q” klavyedeki her harfe numara verilerek şifrelendirildiğini belirledi. “Başbakana suikast yapılacak dikkat” yazılı maille ilgili bilgiler önce savcılığa, ardından Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na bildirildi.