Facebook sanal AVM'ye dönüsüyor...

Facebook, yaptığı yeniliklerle ilgiyi sürekli üzerinde tutmayı başarıyor. Sitedeki yeni trendlerden biri de şirketlerin ürünlerini Facebook'taki hayran sayfaları aracılığıyla satmaları.

Sayıları büyük bir hızla artan çevrimiçi 'mağaza önü' uygulamaları, Facebook'u sanal alışveriş merkezine dönüştürüyor. Bu satış sisteminin 'mağaza önü' olarak tanımlanmasının nedeni ise satış işleminin şirketin hayran sayfasında değil, kullanıcının yönlendirildiği sitede gerçekleştirilmesi. Bir anlamda şirketler hayran sayfalarını vitrin gibi kullanıyor ve müşteri çekmeye çalışıyorlar.

KOBİ'LER İÇİN İDEAL

BigCommerce adlı e-ticaret çözümleri sunan şirket tarafından geliştirilen yeni bir araç, firmaların Facebook sayfalarında ürünlerini sergileyebilecekleri vitrin oluşturmalarını sağlıyor. Bunun için, satıcıların 'SocialShop' adlı uygulamayı sayfalarına eklemeleri, sanal mağazalarının web adresini girmeleri ve hangi ürünlerin sayfada gösterileceğini seçmeleri yeterli oluyor. Sonrasında, kullanıcılar sayfada beliren 'Şimdi satın al' seçeneğini kullanarak alışveriş yapabiliyor, ürünleri arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar.

Satın alma işlemi ise şirketin e-ticaret sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Küçük işletmelerin Facebook'un gücünü kullanarak ürünlerini daha çok kişiye ulaştırmalarını sağlayan SocialShop uygulaması, aylık 25 dolardan başlayan fiyatlarla kullanılabiliyor.