Aspire Ethos mükemmeliyet ruhuna sahiptir. Aspire Ethos’ta her şey beklentilerinizin ötesindedir. Ve güç, stil ve sadeliğin tanımıdır.
Aspire Ethos sadece stil için yaratılmadı. Acer tamamen kendine özgü bir karakteri olan bir tasarım geliştirerek marka değerlerinde yeni bir çağ başlattı. Hızlılık ve kalite anlayışı ile şirketin bağlılık, yenilik ve tasarım aracılığıyla kullanımı kolay ve güvenilir ürünler geliştirme yaklaşımını başarılı bir şekilde temsil eder.
Birçok fonksiyona ihtiyaç duyan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamada bu tasarım son derece önemli çünkü en karışık teknolojiler ve mimariler basit bir düğmenin altında gizli: minimal fakat tam anlamıyla eksiksiz bir tasarım.
Bu üründe baskın olan unsur ihtiyaçtır. Aspire Ethos modern çağın ‘Az Fakat Öz’ felsefesini baz alır. Bu felsefeye göre kişisel deneyime daha fazla yer açmak için işlevsellik gereksiz detaylardan arındırılır.

Çalışma alanı açık ve akıllıca organize edilmiştir. Arkadan aydınlatma ya da hızlı tuşlar yok. Sadece siyah ve gümüş rengi arasında şık bir kontrast ve basit birkaç simge var.

Böylece hepsi tek bir tuş ile yönetilen bir dizi komutun verilebildiği bir medya konsolu dokunmatik fare ile birleştirilir. Aspire Ethos eğlence anlayışını yeni ve farklı bir boyuta taşır. Acer Arcade Delux’e erişmenizi, menüler arasında gezinmenizi, ses seviyesini ayarlamanızı ve multimedya fonksiyonlarını kontrol etmenizi sağlar.

Acer Arcade Deluxe HD görüntü, film, fotoğraf ve müzik yönetimi ve bunları tanıdıklarınızla paylaşmanızı sağlamak üzere tamamen yeniden tasarlanmış tek bir arayüzle olağanüstü bir multimedya deneyimi yaşatır.

Arcade Photo fotoğraf albümünüzü organize etmenizi ve iyileştirilmiş grafik hızı sayesinde fotoğraflar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlar. Sadece tek bir komutla fotoğraflarınızın rengini, boyutunu, parlaklığını, kırmızı göz azaltma fonksiyonunu ayarlayabilir, fotoğraflarınızı slayt gösterisi yapmak ya da Flicker ve Facebook’ta paylaşmak için kolay bir şekilde organize edebilirsiniz.

Arcade Music duygularınızı harekete geçirir. Sadece en sevdiğiniz parçaları organize edip çalmakla kalmaz onları MP3 çalarınıza aktarmanızı da sağlar.

Arcade Video Intel® Core™ işlemci ailesinin gücünü ve ATI® Stream™‘i kullanarak HD filmlerin kopyalanmasını, DVD ve Blu-ray’lerin yanı sıra ev yapımı filmlerin okunmasını ve başka bir medya oynatıcıda kopyalamak için dönüştürülmesini kolaylaştırır. Ardından bunları tek bir tıkla sorunsuz bir şekilde You Tube ve Facebook’a yükleyebilirsiniz.

Aspire Ethos ses sistemi pahalı malzemeler kullanılarak ve temel formlara dayanılarak üretilmiştir. Aspire Ethos basit, sade ve akıllıca bir tasarımın tanımıdır.

Aspire Ethos yeni nesil Dolby Home Theater v3 ile Sinematik Surround ses teknolojilerini ve S/PDIF aracılığıyla 5.1 ses çıkışını birleştirerek dizüstü bilgisayar ses kapasitesinde yeni standartlar geliştirdi. Dizüstü bilgisayarın alt kısmına özel yuvarlak bir subwoofer yerleştirilmiştir. Kasadaki paslanmaz çelik ızgara ve özel konum düşük frekansların genişletilmesini ve ses akışında birinci sınıf performans sağlar.

Tasarım ayrıca ekran seçimini de etkiliyor. Çerçevesiz tasarım ve gümüş rengi profil ekranı ön plana çıkarıyor ve ayrı bir televizyon hissi uyandırıyor.

LED ekranın bitiş noktasındaki gümüş rengi şerit HD sinematografik efekt için dikkatleri 16:9 geniş ekran formatına çekiyor.
Aspire Ethos’un en güçlü yönü kalite ve yenilik anlayışıdır. Aspire Ethos teknolojiyle ilgili yeni bir düşünce şeklidir.
Aspire Ethos 2010 yazında Türkiye’de kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.