Tartışmalı anti-virüs araştırması yayınlandı.

Hangi anti-virüsü kullanıyor olursanız olun, devleri kızdıran bu araştırma sizi de şaşırtacak...


Cyberveillance isimli internet araştırma şirketinin çalışmaları, anti-virüs yazılımlarıyla ilgili bazı rahatsız edici veriler ortaya koydu.
Yeni ortaya çıkan zararlı yazılımlardaki tespit oranının yüzde 19 olduğunu, ancak 30 gün zarfında tespit oranının yüzde 61.7'ye yükseldiğini tespit eden teste göre, anti-virüs yazılımlarının yararlılığı sanılanın oldukça altında.
Cyberveillance bu veriler ışığında anti-virüs kullanımının tek başına yeterli güvenlik sağlamadığını belirtti. Şirketin kullanıcılara tavsiyesi ise bilinçli sörf yapmaları ve şüpheli, tehlikeli adreslerden uzak durmaları oldu.

Araştırmaya ilk tepki anti-virüs devinden geldi...

Öte yandan araştırmanın ele almadığı Panda güvenlik şirketi yaptığı açıklamada bu testin sadece tek bir katmanı test ettiğini ve hatalı olduğunu belirtti. Panda'ya göre sadece statik virüs imzaları kontrol edildi ve proaktif güvenlik önlemleri dikkate alınmadı.
Bu araştırma ne kadar doğrudur tartışılabilir, ama sonuçları doğru değerlendirmek şart. Buradan almamız gereken ders "anti-virüs işe yaramaz" kesinlikle değil. Anlamamız gereken, anti-virüsünüzü kullanmaya devam edin, ama gözünüzü dört açmayı da asla ihmal etmeyin... Sadece anti-virüs kullanmak, sizi yüzde yüz korumaz!