"Gol Kralı olacağım"

Trabzonspor'un yeni yıldızı iddialı konuştu. İlk idmanına çıkan Gutierrez, “Burayı seçmemde Mondragon etkili oldu. Bana gösterilen ilginin hakkını verip, gol kralı olacağım. Çok şanslıyım, çünkü Şenol Hoca'yla çalışacağım” dedi.



Bordo-Mavililer’in yeni transferi Teofilo Gutierrez, bir an evvel takıma uyum sağlamak ve başarılar elde etmek istediğini söyledi. Antalya kampında ilk kez Trabzonspor’un idmanına çıkan tecrübeli futbolcu, düzenlediği basın toplantısında yaptığı tutarlı açıklamalarıyla herkesi büyüledi.. Ve iddialı konuşmayı da unutmadı. İşte Karadeniz’in yeni golcüsünün sözleri: “Geçen yıl sıradışı bir sezon geçirdim. Dünyada gol sıralamasında dördüncü oldum. Bana gösterilen ilginin hakkını vermeye çalışacağım. Meksika, Almanya ve Arjantin’den teklifler geldi ama Mondragon ile Cordoba’dan aldığım izlenim, burayı seçmemde etkili oldu. Hatta Mondragon, ‘Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine gidiyorsun. Hiç düşünmeden kabul et’ dedi. Güney Amerika’dan Colman ve Alanzinho’nun takımda olması, benim için artı. Biraz iddialı olacak ama, Trabzon’da gol kralı olacağım.”

‘Her türlü baskıya hazırım’
“Gökhan Ünal’ın gördüğü baskıya üzüldüm. Ancak ben zihinsel olarak her türlü baskıya hazırım. 2002 Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı’nı seyretmiştim.. Ve oyuncuları ve hocasını takdirle takip etmiştim. Gerçekten şanslıyım, çünkü o takımın hocası olan Şenol Güneş’le çalışma fırsatını yakaladım. Ceza sahasında top saklama, pres ve son vuruş becerilerim oldukça yüksek. Eski takımımda 4-4-2 sisteminde oynuyorduk. Ben en ileride forma giyiyordum. Sadece gol atmak değil, arkadaşlarıma gol pası vermek konusunda da çok titiz davranacağım. Haiti’deki deprem moralimi bozdu. Türkiye’nin, bu ülkeye yardım göndermesi beni duygulandırdı. Kolombiya’daki ailemden de, yardımlara katılmaları konusunda talepte bulundum.”


Kramponu dikkat çekti
Bordo-Mavililer’in yeni transferi, kramponunu da yanında getirmeyi unutmamış. Gutierrez’in özel olarak tasarlanan kramponlarının her birinde adı ile ülkesi Kolombiya’nın bayrakları, bulunuyor.