Futbolumuz 'Onur'landı


Trabzonspor Başkanı geleneği bozmadı yine FANATİK'e konuştu: “3 puan kadar Onur'un oyunu sevindirdi. Artık Türkiye çok önemli bir kaleci kazandı. Polat'ı yıllar öncesinden bir örnekle teselli ettim. Sonuçta yenildiği takım Trabzon. O da Alanzinho'yu öve öve bitiremedi, darısı Teo'nun başına”



Takıma FANATİK aracılığı ile kritik maç öncesinde mesajını iletmiş, “Artık ben de geçmiş olsun demek istiyorum” demişti. Futbolcuları da onun dileğini yerine getirdi, Başkan Sadri Şener’in derbi hasretini bitirdi. Ve şimdi Trabzonspor’da en mutlu isimlerden biri de kendisi. Bu kez tebrik etmek için görüştüğümüz Şener, protokol tribününde yaşanan diyalogları, duygularını, bundan sonraki beklentilerini FANATİK ile paylaştı. İşte Trabzonspor’un 1 numarasından çok özel açıklamalar:

‘İnsanın dünyası değişiyor’
“Bu sevinçler bilmediğimiz sevinçler değil ama çok olmasının da bir zararı yok. Bu son dönemimizde biraz uzamıştı süre sadece. Sonuçta insan böyle galibiyetler sonrası dünyaya başka türlü bakıyor. Morali yükseliyor, keyifleniyor. Bunun takım üzerinde de aynı etkiyi yapacağı kesin.”

‘O futbola 3 puan yakışırdı’
“Açıkçası kazanırken futbol olarak da çok zirvede işler çıkarttığımızı düşünüyorum. Oyunun başından sonuna kadar istekli-hırslı, ne istediği belli bir takım vardı sahada. Maçta öne geçtiğimiz anlardan itibaren bile hocamız pozitif oyun felsefesinden taviz vermedi, hep ileriyi işaret etti. Trabzonspor’a yakışan işler bunlar.”

Eskilerden bir İspanya anısı
“Maçın ardından yakın dostum olan Adnan Polat’ın morali hayli bozuktu. Önemli bir kayıp yaşadılar. Ancak geçmiş olsun derken teselli etmek de bana düştü. Üzülme, sonuçta yenildiğin takım Trabzonspor, dedim. Ben de benzer bir durumu yıllar önce İspanya’da yaşamıştım. Atletico Madrid’e yenildiğimizde yıkılmıştım ama rakip başkan araya girip, ‘Yapma bu kadar. Sonuçta bizim takımın 1 oyuncusu sizin takımdan pahalı’ demişti.”

‘Teo’da umudumuz Alanzinho’
“Adnan Polat, defalarca Alanzinho’yu ne kadar çok beğendiğini tekrarladı. Bu bir başkan için mutluluk verici tabi ki. Çünkü aldığımızda çok eleştirildik. Şimdi aynı durum Teofilo için de var. Ama bu Güney Amerikalılar’ın pişmesi biraz uzun sürüyor. Alanzinho gibi olacak diye ümit ediyoruz hep birlikte. Alanzinho’nun ve 3 puanın dışında gecenin en önemli olayı, Türkiye’nin bir kaleci kazanmasıydı. Daha çok genç ama Avni Aker’de Onur gibi bir yetenek doğdu, Şenol Güneş de onun için büyük şans.”


FANATİK