Lige verilen ara Trabzon'a yarıyor... Sakatlar iyileşip kadroya katılacak, yorgunluk mazereti de tamamen ortadan kalkacak.



Bu da Bordo-Mavililer’de çok büyük bir kadro rekabetini beraberinde getirecek. Neredeyse her mevkiye birden fazla aday olacak.

Her oyuncusuna eşit mesafede olduğunu eylemleriyle kanıtlayan Şenol Güneş’in de istediği ortamın oluşması Trabzon’un en ciddi avantajı.

Sezona Avrupa Ligi’nde gruplara kalma ve hem ligde hem de kupada mutlu sona ulaşma hedefleriyle başlayan Trabzonspor, en zor kurayı çekip sonuçta da Liverpool’a elendikten sonra sadece kalan 2 rotaya konsantre olmuş durumda. Süper Lig’deki ilk 3 maçında 7 puan toplayan ve formuyla şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Bordo-Mavililer’in son Antalyaspor sınavındaki tutuk oyunu her ne kadar hayal kırıklığı yarattıysa da Fırtına’nın bundan sonra yarışı etkisi altına alması bekleniyor. Zira Karadeniz temsilcisinde her şey teknik direktör Şenol Güneş’in istediği gibi bir seyir izliyor.

‘Yorgunuz’ demişlerdi
Örneğin lige verilen milli ara belki de en çok Trabzonspor’u sevindirdi. Çünkü normal şartlarda as takımda yer alması planlanan Glowacki, Engin ve Tayfun gibi isimlerin sakatlığının bu dönemin ardından önemli düzeyde iyileşmesi bekleniyor. Bir başka sevindirici nokta da takımın geneliyle alakalı. Güneş, Antalya maçı sonrasında oyuncularını eleştirmiş, “Yorgunuz” yanıtını almıştı. Çünkü takım, geride kalan kısa takvimde 2 Liverpool ve bir de Fener derbisi oynamıştı. Ancak bu dinlenme imkanı oyuncuların mazeretini de ortadan kaldıracak.

Kapasiteler zorlanıyor
Durum mevki mevki masaya yatırıldığında daha somut bir hal alıyor. Kalede Onur şu an için vazgeçilmez durumda olsa da Tolga Zengin, her an hazır. Bunu özel maçlarda da gösterdi. Savunmada ise forma savaşı kapıda. Glowacki dönüyor ama Giray da Egemen ile iyi bir ikili olabileceğinin sinyallerini verdi. Genç Mustafa da şans bekleyenler arasında. Sol kanatta Cale, yerini Ferhat’a kaptırmamak için kapasitesini zorluyor. Sağda ise Tayfun hazır olduğunda Serkan’ın da bir alternatifi olacak.

Her formaya 2-3 aday
Orta alanda ise forvetteki sisteme paralel bir yoğunluk var. Barış Memiş, Murat Tosun ve Gabriç’in gönderilmesi buna en belirgin örnek. Yine bu bölgede, Alanzinho, Colman, Burak Yılmaz, Yattara, Barış Ataş, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Sezer Badur ve Engin Baytar formanın peşinde koşanlar arasında. Forvette de durum farksız. Bilindiği gibi Şenol Güneş, zaman zaman ideali bozup çift forvete dönüyor. O zaman da orta alan 4’lü oynuyor. Aksi durumlarda ise 1 formaya 3 formda aday var. Jaja son maçta ilk kez ilk 11’de sahaya çıktı. Buna rağmen Brezilyalı ısrarcıydı, gizlenmedi, umut verdi. Teofilo ise şüphesiz en şanslı isim. Geride kalan 6 resmi maçta 6 gol attı. Onu kesmeyi de deneyimli hoca pek adil bulmuyor. Ve Umut Bulut... Toulouse’un kapısından döndü. Moral-motivasyonu yükselsin diye Güneş onu Antalya’da oynattı. Çalışkanlığı ve rakibe 3. bölgede yaptığı baskı takım için önemli... Kısacası Sivas maçına az kaldı ama ilk 11 merak konusu. Şenol Güneş’in ise son kararını maça kadar gizlemesi bekleniyor.