1. Yeni Messenger tam bir sosyal ağ canavarı

Windows Live Essentials 2011, kullanıcılara sosyal ağlar üzerinden daha etkin bir iletişim kurma fırsatı sunuyor.


Microsoft, “Dünya senin etrafında dönüyor” sloganı ile Windows Live Essentials 2011’in final sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni Windows Live, Messenger, Photo Gallery, MovieMaker, Mail, Mesh, Family Safety ve Writer’ın yeni sürümlerini içeriyor. Kullanıcıların sadece Windows Live Messenger ile değil Facebook, LinkedIn, MySpace ve onlarca farklı siteyi kullanarak istedikleri kişilere ulaşmasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, sosyal ağlar üzerinden daha etkili iletişim kurabiliyor.


Windows Live’ın final sürümünün tanıtımı amacıyla Santral İstanbul’da gerçekleştirilen lansmanda konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, yeni Windows Live ile anlık mesajlaşma, fotoğraf, film, e-posta, aile koruma gibi bedava programların tümüne sadece yeni sürümü yükleyerek sahip olunabileceğini belirtti.

Özmen sözlerine şöyle devam etti: “Dünya genelindeki 1.2 milyardan fazla bilgisayar kullanıcısı güne Windows’un ‘Hoşgeldiniz’ mesajıyla başlıyor. Türkiye’ye baktığımızda ise her gün 32 milyon kişi internete dokunuyor ve her ay internete erişen 100 kişinin 65’i Hotmail, 70’i ise Messenger kullanıyor. En önemlisi de 28.4 Messenger kullanıcısıyla dünyada dördüncü sırada yer alıyoruz ve Avrupa’nın yedinci büyük online toplumu konumundayız. Dolayısıyla dünyadaki ve Türkiye’deki rakamlara baktığımızda Microsoft’un kişisel bilişimi geniş kitlelere ulaştırdığını görüyoruz. Şimdi ise Windows Live ile kullanıcılar Windows’tan daha çok yararlanıyor ve herhangi bir sosyal ağ, anlık mesajlaşma ve e-posta kullanmadan da istedikleri kişilerle iletişime geçebiliyor. Öte yandan şirketler de Windows Live’ın zenginleşen özellikleri sayesinde kitlelere daha etkin biçimde erişebiliyor. Bugün bizlerle birlikte yeni sürümün tanıtımında yer alan Coca-Cola ve Turkcell ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özetle Windows Live’ın yeni özelliklerinin yanı sıra, Windows Live ve Internet Explorer 9 ile mükemmel bir Windows deneyimi sunuyoruz.”

2. Markalar, Windows Live ile tüketicilere daha yakın


Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Microsoft ile yapılan işbirliği sayesinde Türkiye’de ilk defa bir sosyal paylaşım ağını Windows Live Messenger’a entegre etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Bayrakdar “Turkcell olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yepyeni platformlar oluşturuyor, bu platformlar etrafında sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Microsoft ile yaptığımız işbirliği sayesinde de Türkiye’nin ilk lokasyon tabanlı sosyal paylaşım sitesi Gezenzi.com, ‘Messenger Connect’i dünyada ilk kullanan servisler arasına girdi. Artık Gezenzi kullanıcıları Windows Live Messenger üzerinden de kolayca hayata izlerini bırakabilecek, Gezenzi’deki profil sayfasına girmeye gerek kalmadan arkadaşlarıyla sosyalleşebilecek, kontak listesindeki arkadaşlarını Gezenzi dünyasına davet edebilecek. Bunun için Windows Live Messenger’daki Gezenzi ikonuna tıklamaları yeterli” dedi.

Coca-Cola Türkiye Marka Müdürü Hande Aksoy ise Microsoft ile yıllardır süregelen değerli işbirliklerinden ve Coca-Cola’nın yenilikçi yaklaşımına paralel Windows Live Messenger içerisindeki yepyeni bir uygulamayı ilk değerlendiren marka olmaktan da son derece mutlu olduklarını iletti.

Aksoy, “Yıllardır müziğe yatırım yapan Coca-Cola, 2009 yılı içerisinde Türkiye’deki müzik iletişimini Coke’n Music çatısı altında birleştirdi. Türkiye’nin en kapsamlı içeriğe sahip müzik sitelerinden biri olan Cokenmusic.com da bu platformun digitaldeki en önemli bacağı. Windows Live Messenger üzerindeki yepyeni badge (rozet) uygulaması ile ücretsiz, yasal ve kaliteli müzik için Coke’n Music tercihinin kullanıcılarımız tarafından sosyal ağlarda paylaşılmasını sağlamak; Coke’n Music’e yeni üyeler kazandırmak ve üyelerimiz arasındaki sosyal bağı güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

3. Yenilenen Windows Live’ın zengin özellikleri


Windows Live Essentials 2011’in uzun süredir beklenen final sürümü, Messenger, Photo Gallery, MovieMaker, Mail, Mesh, Family safety ve Writer’ın yeni versiyonlarının yanı sıra birçok yeniliği de beraberinde getiriyor:

Fotoğraflarınızı birleştirerek en iyi kareyi yaratın
Yeni sürümde kullanılan Photo Gallery sayesinde kullanıcıların fotoğraflarını tam ekran olarak paylaşabilmesinin yanı sıra akıllı tanıma özelliği sayesinde arka arkaya çekilen karelerdeki kişilerin en iyi pozlarını seçerek yepyeni bir fotoğraf elde etmesini sağlıyor. Bu sayede gözleri kapalı veya yüzü başka tarafa bakan kişilerin bir sonraki fotoğraftaki doğru pozu alınarak en iyi kare yaratılıyor.

Görüntülü sohbette Full HD keyfi
Yeni sürüm HD desteği sayesinde uygun donanımlara sahip olan kullanıcılara yüksek çözünürlükte full ekran görüntülü sohbet edebilme imkanı tanıyor.

Messenger ile Facebook’taki arkadaşlarınızı takip edin
Artık kullanıcılar arkadaşlarını tek bir arayüz üzerinden takip edip sohbet edebiliyorlar. Messenger’ın sürekli açık olan yeni uygulaması Facebook veya Messenger’da çevrimiçi hale gelen kişiler hakkında anında uyarı yaparak onlara erişebilme ve Facebook’ta çevrimiçi olan arkadaşları ile Messenger üzerinden sohbet edebilme imkanı sunuyor.

Messenger artık çok daha hızlı
Çok daha hızlanan Messenger’da oturum açmak daha az zaman alıyor. Bunun yanı sıra yeni Messenger, iletişim bilgilerini yenileme, sosyal ağlarda yapılan girişleri izleme ve animasyonları oynatma konusunda da daha süratli.

Canlı önizleme özelliği ile fotoğraflar daha düzenli
Yeni sürüm kullanıcıların fotoğraflarını daha iyi organize ederek kolayca bulabilmelerine imkan tanıyor. Geliştirilen galeri özelliği sayesinde kullanıcıların sosyal ağlarda ve fotoğraf sitelerinde örneğin Facebook ve Flickr’da paylaştıkları fotoğrafları tam ekran Messenger üzerinden görüntülemeleri mümkün.

Video chat yaparken işlemciniz yorulmasın
Messenger ile video chat yaparken ana işlemci artık daha az yoruluyor. Yeni sürüm, grafik işlemciyi daha etkin kullanarak ana işlemcinin yükünü yüzde 30 azaltıyor.

Gelişmiş yüz tanıma özelliği
Photo Gallery programı geliştirilen yüz tanıma özelliği sayesinde çok daha hızlı.

Filmlerinizi buluta yükleyin
Movie Maker programı üzerinden SkyDrive’a daha yüksek çözünürlüklü filmleri yüklemek mümkün. (Eski sürümde indirebilme kapasitesi 320x480 iken yenisinde 480x640’a çıkmış durumda).

Yüksek görüntü kalitesi ile film keyfi
Movie Maker programı artık daha yüksek kalitede film oynatma desteği sunuyor.

Yazarken hataya yer yok
Yeni sürüm yüksek kalite yazım kontrölü sunarak hataya yer bırakmıyor.

Office ile daha uyumlu
Word ve diğer Microsoft Office programlarından yazıları kopyalayıp yapıştırırken formatlar artık bozulmuyor.

Web artık daha güvenli
Bir önceki versiyona göre Aile Güvenliği web filtreleme sistemi yüzde 35 daha hızlı.

Hem Vista hem de Windows 7 kullanıcıları tarafından kullanılabilen Windows Live Essentials 2011 www.yenimessenger.com adresinden indirilebiliyor.