UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Fenerbahçe'nin rakiplerinden Steaua Bükreş ve Twente, grup maçlarının son haftasında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldılar.
Gruptan çıkma iddiasını geçtiğimiz beşinci maçlar sonunda kaybeden Steaua Bükreş, Sheriff'in 3 puan önünde ikinci sırada yer alan Twente'yi konuk etti. Karşılaşma öncesinde Hollanda temsilcisine, üst tura çıkabilmek için bir puan yetiyordu.

İLK YARI KARŞILIKLI GOLLER
Maça ev sahibi ekip hızlı başladı. 9'da Tanase'yle gole yaklaşan Romanya temsilcisi, 18. dakikada, Nicolita'nın sol kanattan ortasında topla buluşan Kapetanos, altı pastan attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından konuk ekip Twente'de daha fazla hücumu düşünen bir görüntüye girdi. 35. dakikada Ronnie Stam yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla müthiş bir şut çıkardı ve beraberliği getiren golü kaydetti. İlk yarıda başka gol olmadı.


İkinci yarıda tempo gitgide düştü. Twente'ye bir puanın yetiyor olması, ev sahibi Steaua Bükreş'in de iddiasını yitirmiş olması nedeniyle, uzak mesafelerden karşılıklı atılan birkaç şutun dışında, fazla pozisyon olmadı. İki takım da hücumu fazla düşünmeyince, ilk yarıdaki skor, aynı zamanda maçında sonucu oldu ve taraflar sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldılar.

TWENTE 2. OLDU
Bu sonuçla, Twente puanını sekize yükselterek Fenerbahçe'nin ardından adını bir üst tura yazdırırken, Steaua dört puanda kaldı ve grubu sonuncu sırada tamamladı.