Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza Brezilya gazetesi Folha'ya çarpıcı açıklamalar yaptı.
Şike soruşturmasını ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilmelerini değerlendiren Brezilyalı futbolcu, geçen sezonun ikinci yarısında kendilerine toplam 11 milyon Euro prim dağıtıldığını hatırlatarak, "Şike yapan takım futbolcusuna bu kadar prim dağıtır mı?" dedi.

Alex telefonla yaptığı röportajda şunları söyledi:
"F.Bahçe'nin neden Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne yollanmadığını federasyonun kendisi bile bilmiyor... Son derece mantık dışı bir karar alındı... F.Bahçe asla kirli oyunlar içinde yer almadı. Kulüp, oyunculara geçen sezon ikinci yarıda toplam 11 milyon Euro prim dağıttı. Maç başına dağıtılan en düşük prim 500 bin Euro'dan aşağı değildi. İddia edildiği gibi şike yapılmış olsa yönetim neden bu kadar yüksek oranda prim dağıtsın ki? Bahsedilen dönemde bir maçta puan kaybettik. Dahası, kazanmak çok zordu.
2003 yılında F.Bahçe'ye geldim. 2007 yılından beri takımın kaptanıyım. Müthiş maçlar çıkardım. Bu şike iddiaları benim bu güzel resmime bir leke sürdü... F.Bahçe ile 2013 yılına kadar sözleşmem var. Sonrası için henüz karar vermedim. Brezilya'ya dönmek istesem bile bu şu an opsiyon dışı bir olay. İleride Brezilya'ya döneceğimi daha önce ifade etmiştim ama somut bir şey yoktu. Taraftarları üzdüysem özür dilerim."