Lille'nin, Fenerbahçe'nin istediği Moussa Sow'u satmayacağının altındaki gerçekler su yüzüne çıktı. Senegalli golcünün, Fransız ekibiyle Sarı-Lacivertliler'in yaptığı pazarlıkların dışında bırakılmasına sinirlendiği öğrenildi




Sarı-Lacivertli camia, Senegalli golcü Moussa Sow’dan gelecek transfer haberine kilitlenmişken, önceki gün oyuncunun kulübü Lille’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla şok olmuştu. Çünkü Fransız ekibi, Fenerbahçe’nin kendilerine resmi bir teklif yapmadığını ve Sow’u sezon sonuna kadar asla satmayacaklarını açıklamıştı. “Bitti, bitecek” “oldu, olacak” derken, ne olmuştu da Fransızlar, bu transfere noktayı koymuştu. Gelişmelerin altında yatan gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Lille’in Fenerbahçe ile Sow için 12 milyon Euro’ya anlaşmak üzere olduğu öğrenildi. Transferin gerçekleşmemesindeki en büyük neden olarak ise Senegalli golcünün, Fenerbahçe ve Lille arasındaki pazarlıklardan haberdar edilmemesi gösterildi.
2. Poulsen vakası
Fenerbahçe yönetimi 3 sezon öncesinde de benzer bir olayı Juventus kulübü ile yaşamıştı. Siyah-Beyazılar ile her konuda anlaşan Sarı-Lacivertliler, Danimarkalı orta saha oyuncusu Christian Poulsen’i ikna edemeyince, bu transferi gerçekleştirememişti.