Motorsporları dünyasının en pahalı organizasyonu olan Formula 1 heyecanını yaşayabileceğiniz iyi hazırlanmış bir oyun. Ne Mercedes'in ne Ferrari'nin nede BMW'nin piyasadaki arabaları bu araçlar kadar hızlı. Oyunda dünyanın en hızlı ve en pahalı araçlarıyla yarışmanın zevkini yaşıyorsunuz. Bu araçlar 1.5 saniyede 0'dan 100 km hıza çıkılabilme ve aynı oranda yavaşlama imkanına sahip (Tabiki gerçek F1 araçları). Araba teknolojisinin en son ulaştığı imkanlarla yapılan bu yarışları televizyondan izlemek yerine bilgisayarınızda oynamak hiç yoktan iyidir.

Oyun pitteki mekanikerlerin çalışmalarını gösteren bir filmle başlıyor ve Ferrari'nin burnundan başlayıp Jordan ve Jaguar'la biten bir araba geçişi izliyorsunuz. Bu tanıtım bittikten sonra oyunun menülerine ulaşıyorsunuz. Menüler oldukça kullanışlı ve kolay ulaşılır. Fakat menülerdeki oyun ile yapacağınız ayarlamaların İngilizce ve oldukça teknik terimler içeriyor olması biraz teknik bilgi gerektiriyor. Oyuna Quick Race ile başladığınızda direk olarak seçtiğiniz arabayla seçtiğiniz pistte ve sırada (başlamak istediğiniz sırayı Rules menüsünden ayarlayabilirsiniz, eğer yapmazsanız oyunu kurduğunuzda seçilmiş sıradan yarışa başlarsanız) yarışa başlıyorsunuz, ve direkt olarak diğer yarışçılarla rekabete giriyorsunuz. Grand Prix kategorisini seçtiğinizde seçtiğiniz araba ve pistte yarıştan önce bir saat (süreyi ayarlayabiliyorsunuz) antreman ve sıralama turlarına katılıyorsunuz. Sıralama turlarındaki dereceniz sizin startdaki yerinizi belirliyor ve yarım saatlik warm-up'lardan sonra yarışa başlıyorsunuz. Championaship'de tüm bir yarış sezonuna katılıyorsunuz. Yazının ilerleyen bölümlerinde Test Day, Quick Race, Grand Prix ve Championship yarış kategorileriyle ilgili daha detaylı açıklamaları bulabilirsiniz.

Formula 1 yarışlarından hoşlananlara bire bir formula 1 atmosferi sağlayan bu oyun, spor oyunları uzmanı EA SPORTS'un elinden çıkmış. Oyun, arabaların üzerindeki reklamlardan, yarış pistinin kenarındaki panolara ve üst köprülere varana dek birebir aynı hazırlanmış. Bu durumu Formula 1 yarışlarını yakından takip edenler hemen fark edeceklerdir. Tabi bazı köprülerde EA Sports'un reklamları da yok değil. Oyunda gerçeğinde olduğu gibi 24 araçta ve 16 pistte yarışma olanağınız mevcut. Yani bütün F1 pistlerinde ve bu sene F1'e yeni dahil edilen Amerika Indianapolis pistinde de yarışma imkanınız var. Pistlerin bazıları oldukça hızlı ve uzun düzlüklere sahip, bunun yanında bol virajlı ve sürücülük yeteneklerini ön plana taşıyan pistler de mevcut. Kanada, İtalya Monza, Avusturya ve Brezilya oldukça hızlı pistler, Belçika, Monako, İngiltere hızdan çok sürücülük yeteneklerini ön plana çıkaran pistler..

Bunun dışında beklenildiği gibi F1 2000'de gerçekte olduğu gibi yarış kurallarıyla birebir karşılaşıyorsunuz. Pitte, pistine bağlı olarak belli bir hızı geçemiyorsunuz (genelde 60 km). Böyle bir şey yaptığınızda hemen ceza alıyorsunuz ve bu size bildiriliyor. Ayrıca size tur bindiren araçlara da yol verme zorunluluğunuz var. Bunlar dışında diğer kurallar da birebir aynı.

Yarış sırasında arabanızın direksiyonundan yarış ile ilgili bilgileri görebiliyorsunuz. Direksiyondayken yaptığınız tur derecelerini, önünüzde ve arkanızda giden yarışçının kim olduğunu ve aranızdaki zaman farkını öğrenebiliyorsunuz. Bunlar dışında yaptığınız hızı ve hangi viteste olduğunuzu da görebilirsiniz.