Kızıl kelimesi Sovyetler ile özdeşleşmiş bir kelimedir. Aha burada da köpek balığı kırmızıymış. Demek ki oyun bir Rus oyunu. Shark dendiğine göre de kesin helikopter ile alakalı bir oyundur. Tamam tamam. Bunu salladım arkadaşlar :) Shark ile helikopter ne alaka ben de anlamadım. Bilen biliyordur nasıl olsa. Helikopterli oyunlara taa SWIV (Silk Worm 4) zamanlarından beri bağlıyımdır. Hatta SWIV için neler neler yapmıştım zamanında. Süper zevkli bir oyundu. Bu anlatacağım oyun da aynı şekilde bir helikopter simulasyonu. Tabi 3 boyutlu. SWIV'den daha cici grafikleri var ama ondan daha eğlenceli değil!

Yıl 2010. Artık teknoloji süper bir hale gelmiştir. Zaman makinesi bile icat edilmiştir ama bizim haberimiz yoktur. Hemen ardından, "Red Shark" denen bir proje olayına girişilir. Bu projeye göre, geçmişe, yani 2. Dünya Savaşı'na süper teknolojik bir helikopter gönderilecek ve savaşın dengesi Ruslar'ın lehine değiştirilecektir. Bilin bakalım helikopterin pilotu kim? Sizsiniz. Tebrikler, işe alındınız.

Konu oldukça iyi gibi geldi bana. Doğruyu söylemek gerekirse, yıllarca düşünsem böyle bir senaryo benim aklıma gelmezdi. Na Zdorovje! :) Oyunun konusunun iyi olması, diğer şeylerin de iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bir kere oyun miniminnacık bir Rus firmasının oyunu. Hatta oyun her ülkede piyasaya çıkması için tasarlanmamış. Sadece Almanca konuşan Avrupa ülkelerinde ve Uzak Doğu'da piyasaya sürülmüş. Bizim ülkeye ne yollardan geldiğini allah bilir.

Oyunumuzda bir helikopter pilotuyuz. Görev olarak pek bir olayımız yok. Sadece bul ve yoket mantığına dayalı görevler olacak. Bu görevler asla sizi zorlamayacak ve hemen de bitiverecek oyun. İşte o yüzden SWIV'den daha eğlenceli değil. Hatta SWIV'in tırnağı bile olamaz bu oyun. Görevlerin sıkıcı olmasının yanında silah çeşitliliğinin olmaması da üzücü. Sadece makineli tüfek ve roketimiz var. Hiç tükenmiyorlar ve sadece tek çeşitler. Füze güdümlü olabiliyor sadece. Bu kadar az silah verilmesi, 2. Dünya Savaşı'ndaki karizmamızı yerlerde süründürüyor tabi. O kadar teknolojinin içinden çık, şu çektiğin eziyete bak!

Oyunun seslendirmeleri berbat. Müzik yok, efekt yok. Tatatatatata diye bir ses var. Artık makineli tüfek sesi mi, yoksa helikopterin pervanesinden mi geliyor siz karar verin. Grafikler ise ayrı bir berbat. Oyunda altımızda hep arazi ve orman var. Sadece 2 çeşit ağaç kullanılmış. Başka bir ağaç şekli yok. Aslında oyunda kullanılan ağaçlar gibi bir ağaç şekli de yok! Hey allahım. Neden böyle bir oyun yapmışlar anlamadım. Oyundaki binalar bile birbirleri ile aynı. Etrafta dolaşmak acaip sancılı oluyor, hele bir de aynı şeyleri görmek daha da beter oluyor. Grafik bakımından ufacık bir efekte rastlamadım ben. Sadece helikopter parlıyor gibi geldi bir an, o da arkadan vuran ışık yüzünden olsa gerek :)

Diyeceğim o ki, bu oyundan köşe bucak kaçın arkadaşlar. Almayın. Bu arada benim aldığım oyun Rusçaydı, hadi bakalım :) Menüleri çözene kadar belim ağrıdı. Öyle işte. Almayın almayın almayın. Artık ne desem ki bu oyun hakkında. Hah, gidin emulatör indirin biryerlerden. Ardından SWIV oynayın. Süper eğlenirsiniz.