Bundan iki sene önce, 'Soul Calibur 2' adında bir oyun çıkardı Namco. İkinci oyunun üstüne, 'Efsane bitmedi' diyordu sanki. Rakiplerine sinsice göz kırpan bu oyun, sevenlerine de adeta şefkatle sarılıyordu. Oyunun bu kadar güzel olması, seriye daha yeni başlayanları da kendine çekmekte zorlanmamıştı. Ben de 'Weapon Master'ı tüm gece oynayan birisi olarak, üçüncü oyunu, yani az sonra sözü geçecek 'Soul Calibur 3'ü iple çeker olmuştum.

Herhangi bir oyunu bu kadar sevip ve oyunun beklentinizden daha iyi çıkması size ne yaşatır? Benim Soul Calibur 3'te yaşadığımı sanırım. İlk başta Namco yine Tekken 5'te yaptığı gibi hemen açılış filmi koymak yerine, bize Galaga'yı anımsatan bir demo koymuş. Bu sefer korkmadım, çünkü üçüncü oyunumun beni beklediğini biliyordum. Açılış demosu başladığında ise, yine o şah şahlı Namco yazısı çıktı ve Project Soul'un ardından Siegfried, Soul Edge'i parçalarken ekrana yansıdı. Gerisi de gerçekten harikaydı, sabredin bu yazıdan sonra gidip hemen alacaksınız zaten.

Yine geçen oyundaki gibi Tales of Souls karakterlerin kendi öyküleriyle beraber canlandırdığı bölüm. Chronicles of the Sword daha gelişmiş bir Weapon Master. Alıştırma bölümümüz Practice'in yanında bir de müzemiz var. Bunun yanında aramadığınız kadar ayrıntı, oyunu ilk açışta bitirmek hakkındaki bütün ümitlerinizi kesecek bir menü. Bahsettiklerim sadece Single Player'da tabii ki! Bunun dışında ister standart şekilde, ister turnuvada zaman geçirebileceğiniz bir VS Modes, klasik bir market (Shop) ve Options (Özellikler) bölümü bulunuyor. Altta size yardımcı olabilecek yazılı yardım botumuz her zamanki gibi bize eşlik ediyor.

Ruhların Hikayesi

Karakterlerinizin yolunu kendiniz çizmek ve hikayesini belirlemek sizin elinizde. Tales of Souls, yani bildiğimiz 'Story Battle' oldukça yenilenmiş bir şekilde 'Hoşgeldiniz' diyor. Seçtiğiniz karakter önce öyküsüyle sizi baş başa bırakıyor ki ben okuma zahmetine işin ucunda oynamak olunca pek girmedim. İlk önce dünya haritasının bir yerinden başlıyor, sonra arada çıkan şıklarla yolunuzu belirliyorsunuz. Ara filmler ise öyküyü daha çok anlayabilmeniz için yapılmış. Tabii filmleri izlerken yan gelip yatamıyorsunuz. Ekranın sağ üst köşesinde yer alan tuşlara basar/basmazsanız, Kilik'in Xianghua'ya şefkatle sarılabilmesini veya gülmesini siz belirlemiş oluyorsunuz.