Oyun işine de el atan Google+'ın en iyi 7 oyunu seçtik... İşte Google+'taki oyun harikaları...




Google+ açılış olarak 16 oyunla beraber geldi.



Google'ın sosyal ağa yeni adımı Google+, geçtiğimiz günlerde en önemli eksiklerinden biri olan oyunlara kavuştu. Başlangıç olarak 16 oyun sunan Google, oyunlarda miktardan çok kaliteye önem veriyor.

Google+'daki oyunlardan bazılarını Facebook'daki kullanıcılara karşı oynamak da mümkün olabiliyor. Bunun yanında sitede arkadaşlarınızı sizinle oynaması için davet edebiliyorsunuz ve kalan canlarınızı arkadaşlarınıza bağışlayabiliyorsunuz. Oyunlarla ilgili güncellemeler, oyun sayfasında canlı olarak görüntüleniyor.

Bu yazımızda ise Google+'da ilk olarak oynamanızı önerdiğimiz 7 oyunu bir araya getirdik.








1. Angry Birds

Ünlü mobil oyun Angry Birds'ü Google+'da görmekten sanırız kimse mutsuz olmayacaktır. Oyunda aynı cepte olduğu gibi, Google+'ta da küçük kızgın kuşları fırlatarak domuzları öldürmeye çalışıyorsunuz. Ancak oyunu fare ile oynamak, parmaklarınızla oynamak kadar zevkli olmayabilir.

Google+ oyunlarına ulaşmak için Google+ profil sayfanızın üst bölümünde bulunan oyunlar düğmesine basabilir veya bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.




2. Edgeworld

Facebook'ta ün kazanan bilim-kurgu yapı oyunu Edgeworld'ü artık Google+'ta da oynayabilirsiniz. Oyun, Google+ için ayrı bir sunucuya sahip olmadığından nereden oynandığının bir önemi kalmıyor. Edgeworld, Cerulean adı verilen grubu ve terkettikleri şehri konu alan iyi bir oyun.




3. Flood-It!

Oyuna sol üstteki blok ile başlıyorsunuz. Zira burası etkin alanı temsil ediyor. Ardından aktif alana temas eden bloklara göre yeni bir renk seçmeniz gerekiyor. Bunun ardından oyun, aktif alana ve bitişik blokların tümüne doğru "akıyor". Hedefiniz, 25 veya daha az hamlede tüm oyun tahtasını aynı renge boyamak.




4. Monster World

Oyun, bir limon bahçesiyle uğraşan küçük ve hoş bir canavar ile açılıyor. Alanınızı süslemek için birtakım öğeler alıp satıyorsunuz ve robot arkadaşınız Robert ile konuşuyorsunuz. Amacınız, kendi canavar dünyanızı kurmak.







5. Zynga Poker

Edgeworld gibi, Zynga Poker de Facebook'da varolan çok oyunculu bir oyun. Oyun, Google+ için farklı sunucu kullanmadığından Facebook kullanıcılarına karşı oynamanıza da izin veriliyor. Ancak sadece aynı platformdan kullanıcı davet etmenize izin veriliyor (rastgele rakip seçmediyseniz).




6. Bejeweled Blitz Beta

İlk Bejeweled, 2001 yıllarında çıkmasına rağmen son zamanlarda yeni platformlarda inanılmaz bir ün kazandı. Diğer bejeweled oyunlarında olduğu gibi, bu oyunda da en az üç eş taşı eşleştirmeye ve onları kaldırmaya çalışıyorsunuz.







7. Collapse! Blast

Bejeweled'a benzeyen oyun, bulmaca ve hızı bir araya getiriyor. Daha iyi seslere sahip oyunun her bölümü bir dakika sürüyor. Oyunda ekrandaki blokları kaldırarak ekranı temizlemeye çalışıyorsunuz (aynı renkteki 3 veya daha fazla bloktan oluşan gruplara tıklayarak). Oyunda Google+ oyunlarını daha sosyal yapan "hak bağışlama" işlevi sayesinde, arkadaşlarınızdan size "hak" bağışında bulunmalarını isteyebiliyorsunuz.