Tekke sıkıntıları!

Yönetim, teknik direktör Broos´un da, “Keşke alabilsek” dediği Fatih Tekke´yi kadroya katmak istiyor. Ancak bu yönde engeller bir değil, birkaç tane. Kongre sonrası çözüm arayışı hızlanacak.



Karadeniz temsilcisinin son dönemine damgasını vuran isimlerden olan Fatih Tekke’nin Trabzonspor’a dönüş meselesi bir dizi engellerin aşılmasına bağlı. Çünkü bu transferde yönetimin canını sıkan, sınırlarını zorlayan pürüzler var. İşte Tekke cephesinde yaşanan hareketliliğin açılımları...

Yönetim şikayetçi

Yönetim, Fatih Tekke’yi uygun şartlar altında alma fikrine sıcak bakıyor. Çünkü taraftarın gönlünde ayrı bir yeri olan ‘kaptanı’ satan değil, tekrar geri alan yönetim olma durumu tribünlerin gözünde kredilerini bir kat daha artıracak. Ancak idarecilerin rahatsız olduğu konu ise her şeyin Fatih Tekke’ye bağlı gibi bir hava oluşturulması. Fatih Tekke meselesinin bu denli abartılması, Trabzonspor’un kurmaylarını düşündürüyor.

Dengeler de önemli


Trabzonspor’un idarecilerini düşündüren bir başka konu da takım içindeki dengeler. Çünkü Fatih Tekke Zenit’te yıllık 2 milyon Euro kazanıyor. Eğer aynı rakamı talep ederse Bordo-Mavililer’de dengeler alt üst olacak. Takım içinde ortak nokta oluşturmanın gayreti içerisindeki yönetim, 2 milyon Euro bonservisi, diğer yandan da oyuncunun alacağı ücretin kaynağını oluşturmaya uğraş veriyor.

Zenit Çok satıcı

Bir başka sıkıntı da Zenit’in parasal açıdan rahat bir kulüp olması. Fatih Tekke’yi 7.4 milyon Euro’ya alan Rus ekibi, şimdi 2 milyon Euro istiyor. Üstelik Trabzon almazsa Tekke’yi kadrolarında tutmakta da kararlı görünüyor. Kamuoyunda konuşulan bir başka durum da Fatih’in bedelli askerlik için bir süre daha yurt dışında kalma şartı. Ancak yıldız oyuncu bu konuda fedarkarlık yapmaya hazır.

Taraftar sabırsız!

Taraftarlar ise gelişmeleri merakla izliyor. Forumlarda ve anketlerde Fatih Tekke’nin geri dönmesini büyük bir çoğunlukla arzulayan Bordo-Mavililer, yönetime ‘kombine’ sözü de veriyor.

Fanatik