Resmen açıklandı: Borç 80 milyon TL

Olağanüstü genel kurulun ilk gününe katılım azdı. Rutin gündemi, uzun zamandır belirsizliğini koruyan borç konusunun açıklığa kavuşması hareketlendirdi.




Trabzonspor’da olağanüstü genel kurulun ilk günü dün gerçekleştirildi. Listesini hazırlayan, ekibinin yarısını yeni isimlerden oluşturan Bordo-Mavililer’in Başkanı Sadri Şener, delegelerin huzuruna çıkarken, kulislerde sık sık gündeme getirilen ‘borç’ konusuna da açıklık getirdi. Şeffaf bir politika izlediklerini belirten Karadeniz ekibinin patronu, “Borcumuz 80 milyon TL civarında. Ama bunun tarifi önemli. Yani karşılığında geliri olmayan bir borç değil. Aynı oranlarda gelirimiz söz konusu ve bonservis bedellerinin de yüzde 90’ını ödedik. Bazı araştırma kuruluşlarına göre 55 bazılarına göre 68 milyon Euro değeri olan bir takımız. Bunlar Trabzonspor için önemli şeyler” dedi. İstanbul takımlarıyla yarışmanın da bir bedeli olduğuna vurgu yapan Bordo-Mavililer’in patronu, “Bütçemizin 3 katına sahip kulüplerle yarışıp 3. oluyor, hedef büyütüyoruz. Bunları ucuz maliyetli ekiplerle yapamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.
Bugün seçim günü
Söz alan üyeler tasarrufa vurgu yapıp, projelerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini belirtirken, Başkan Sadri Şener ise bir kez daha kombinede yaşanan hayal kırıklığına değindi ve “Bu bize yakışmıyor, moral bozuyor” ifadesini kullandı. Trabzonspor’da bugün Sadri Şener tek aday olarak seçime girecek. Şener’in listesi şöyle: Hayrettin Hacısalihoğlu, Necmettin Aytekin, Mahmut Aksu, Hasan Yener, İhsan Alioğlu, Levent Erkuloğlu, Coşkun Çebi, Mehmet Tunç, Raif Akar, Osman İlyas, Yahya Karahasan, Alihan Ekinci, Ergin Aydın, İrfan Coşkun
Fanatik